János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Enyhítettek Luis Suarez eltiltásán

2014.08.14. 15:22

Se nem törölte el, se nem csökkentette Luis Suárez, az uruguayi válogatott és a Barcelona csatárának büntetését a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS), hirdette ki a szervezet csütörtök délután 3-kor.

A Barcelona és a játékos azután fordult a CAS-hoz, hogy a FIFA négy hónapra eltiltotta az akkor még a Liverpool tulajdonában álló játékost, amiért megharapta a világbajnokságon az olasz Giorgio Chiellinit – az uruguayinak emellett kilenc válogatottmeccset is ki kell hagynia.

Suárez múlt héten Lausanne-ba utazott, hogy személyesen hallgassa meg a szervezet, ám vallomása ezek szerint nem hatotta meg őket. A CAS a hivatalos magyarázatot egy későbbi időpontban hozza nyilvánosságra.

Mégis hozott egy fontos módosítást a CAS az alapítélethez képest: Suárez edzhet a csapattal. A FIFA bütnetése értelmében ugyanis minden, a futballhoz kapcsolódó tevékenységtől el volt tiltva, vagyis sem mérkőzéseket, sem edzéseket nem látogathatott volna.

A négy hónapos büntetés október legvégén jár majd le, pontosan egy nappal az október 26-i Real Madrid-Barcelona mérkőzés előtt. Addig a bajnokságban 8, a Bajnokok Ligájában pedig 3 meccset kell kihagynia. A Real Madrid ellen térhet vissza.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!