Ferenc, Olívia
-3 °C
2 °C

235 milliárd forintra perlik a FIFA-t

2014.08.15. 10:10

Egy milliárd dollárra, vagyis nagyjából 235 milliárd forintra perli egy kolumbiai ügyvéd, nevezetesen Aurelio Jimenez a FIFA-t, amiért őt érzelmi és fizikai szorongás érte a világbajnokságon a Brazília-Kolumbia-meccsen. Ez csak az azt vezető bíró, Carlos Velasco Carballo, és így a FIFA hibája a 74 éves ügyvéd szerint.

Carballo komoly kritikákat kapott a meccs után, amiért nem tudta kézben tartani azt – ezen törték el Neymar csigolyáját is.

„Úgy döntöttem, hogy beperlem a FIFA-t a kolumbiai igazságszolgáltatás keretein belül, mert túl sok igazságtalanság érte a világbajnokságon a bírók részéről országom csapatát és más válogatottakat is. Ezen felül a FIFA bíró komoly morális károkat és szorongást okoztak Chilének, Uruguaynak, Kolumbiának, Angliának, Mexikónak és Costa Ricának.”

Jimenez saját példáját is felhozta, őt ugyanis a brazil-kolumbiai meccs alatt kórházba kellett szállítani szívproblémákkal. Az ügyvéd azt mondta, ha nyerne, a pénzt egy olyan kolumbiai kormányszervnek adná, amelynek feladata a gyerekek segítése.