Emma
-2 °C
6 °C

Tovább megy a harc, hogy a 6-1 ne 4-4 legyen

2014.08.15. 22:08 Módosítva: 2014.08.15. 22:11

A Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul sürgősségi kérvénnyel a Legia Warszawa, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) helyezze vissza a csapatot a Bajnokok Ligája-selejtezősorozatába.

Az UEFA csütörtökön elutasította a varsói klub fellebbezését, amely így egy eltiltott játékos szerepeltetése miatt kiesett a BL-selejtező harmadik fordulójában.

A Legia ugyan 6-1-es összesítéssel intézte el a Celtic Glasgow együttesét (otthon 4-1-es, idegenben 2-0-s győzelem), ám a múlt szerdai visszavágón jogosulatlanul szerepelt az eltiltott Bartosz Bereszynski. Így hiába győztek a varsóiak Glasgow-ban, a mérkőzést a zöld asztalnál 3-0-val végül a Celtic nyerte meg. Ez az eredmény pedig éppen elég volt a skótok továbbjutásához, mivel az első mérkőzésen 4-1-re kaptak ki, azaz idegenben szerzett góllal léptek tovább.

A lengyelek többek között azzal érveltek: megérdemelnék, hogy a következő körben szerepeljenek annak ellenére, hogy Bereszynski csereként beállva az utolsó percekben valóban jogosulatlanul lépett pályára.

A múlt pénteki sorsoláson a Celtic a szlovén Maribort kapta ellenfélül a főtáblára jutásért, míg az Európa Ligába átkerült Legia a kazah Aktobe csapatával találkozik a sorozat kvalifikációjának utolsó körében.