Elza
-4 °C
4 °C

Fabregas álompassza után könnyen nyert a Chelsea

2014.08.18. 22:59
Győzelemmel kezdte a Premier League 2013–2014-es szezonját a Chelsea, az újonc Burnley otthonában nyert 3-1-re. Pedig a meccs nem a londoniak számára kezdődött jobban, de a hazai vezetés után pillanatok alatt megfordították a találkozót.

Az első félidőben eldöntötte a meccset a Chelsea, pedig igazán döcögősen indult. Olyannyira, hogy a Premier League újonca a 13. percben vezetést szerzett. Scott Arfield egy bal oldali beadást úgy bombázott 13 méterről a kapuba, hogy Thibaut Courtois mozdulni sem tudott.

Mindössze négy percig tartott a hazaiak öröme, onnantól kezdve magas színvonalú futballt, és eredményes játékot mutatott be a Chelsea. A 17. percben az új szerzemény, Diego Costa meglőtte első angliai gólját, egy kapufáról kipattanó labdát vágott be. A 21. percben a meccs legszebb akciója ért véget góllal. A támadás Cesc Fabregastól indult, aki a középre adásból egyből Andre Schürrlét ugratta ki, aki a kapuba vágta, a labda gyakorlatilag három érintés után le sem esett, úgy jutott a Burnley kapujába.

Utána volt egy véleményes eset, úgy tűnt, mintha Ben Mee kapus elhúzta volna a kiugró Diego Costa lábát, de végül a spanyol-brazil kapott sárga lapot. A 33. percben egy szöglet után Braniszlav Ivanovics fejelte be a harmadik Chelsea-gólt, miközben az egyes közösségi oldalakon a többség Fabregas magas színvonalú játékát dicsérte.

Burnley-Chelsea 1-3

A második félidő aztán könnyed játszadozásba csapott át. Az újoncnak esélye sem volt, hogy szorosabbá tegye a meccset, a londoniak pedig megelégedtek azzal is, hogy hosszú percekig passzolgatták a labdát a feszülten összpontosító hazai játékosok között. Helyzet nem volt, így is simán nyerte meg José Mourinho az első meccsét a Premier League idei szezonjában.