16:00, December 03.
Hollandia 3
Egyesült Államok 1
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03. ÉLŐ
Argentína 0
Ausztrália 0

Zárt kapus meccsre és 50 ezer euróra büntették a Fradit

2014.08.19. 16:36

A Nemzeti Sport úgy tudja, a Ferencváros komoly büntetést kapott az UEFA-tól, mert a Rijeka elleni Európa Liga-mérkőzésen rasszista megnyilvánulásokat tettek szurkolóik.

Az európai szövetség szerint a fradisták a fiumei meccs előtt rasszista jelszavakat skandálták, előkerült egy tiltott jelkép, és náci karlendítések is voltak. 

A klubnak 50 ezer eurót kell befizetnie büntetésként, és a következő hazai európai kupameccsét zárt kapuk mögött kell majd megrendeznie, már az új stadionjában. Nagyjából 50 millió forintos kiesést okozhat a klubnak a büntetés. A horvátoknak is fizetniük kell, nekik 25 ezer eurót. 

Az MLSZ is büntetett

Százezer forintos pénzbüntetést kapott Csábi József, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának keddi döntése szerint.

A testület azért szabott ki pénzbírságot az újonc csapat trénerére, mert sportszerűtlenül reklamált és nem tartotta be a kispadról elküldött sportszakemberre vonatkozó előírásokat.

A hétvégén kiállított játékosok közül a paksi Eppel Mártont két, míg a győri Varga Rolandot és a debreceni Aleksandar Jovanovicot egy-egy mérkőzésre tiltották el. A fegyelmi bizottság tárgyalás megtartása után is fenntartotta a pécsi vezetőedző, Véber György két találkozóra szóló eltiltását. (MTI)  • Hírek
  • Hírek