Virág
0 °C
2 °C

2016 januárjáig nem igazolhat a Barcelona

2014.08.20. 13:13

Hiába fellebbezett a Barcelona a FIFA döntése ellen, mely szerint két átigazolási időszakból is kizárták a spanyol csapatot a 18 éven aluli játékosok leigazolási szabályainak megsértése miatt, a nemzetközi szervezet elutasította a Barcelona kérését, így érvényben maradt a 14 hónapos eltiltás.

A tavasszal bejelentett eltiltás már idén nyáron érvénybe lépett volna, ám a fellebbezés és annak elbírálása miatt felfüggesztették, hogy megfelelő ideje legyen a FIFA-nak az ügy kivizsgálására. Ezzel időt nyertek a katalánok, ami pont elég volt arra, hogy leigazolják a csatár Luis Suárezt, két védőt, Thomas Vermaelent és Jeremy Mathieu-t, két kapust, Marc-André ter Stegent és Claudio Bravót, valamint a középpályás Ivan Rakiticet.

Értük eddig 162 millió eurót fizettek, de könnyen lehet, hogy szeptemberig további játékosokkal erősítenek, hiszen sem télen, sem pedig jövő nyáron nem igazolhatnak majd senkit, igaz, eladni elaghatnak. A jelenlegi átigazolási időszak augusztus 31. éjfélig tart.

A tiltás mellett 450 ezer svájci frank büntetést is kell fizetniük, továbbá rendbe kell tenniük a fiatalkorú játékosok aktáit. A Barcelona mellett a spanyol szövetség (RFEF) büntetése is megmaradt, őket 500 ezer svájci frankos büntetéssel sújtották, illetve nekik is pontosan meg kell határozni a 18 éven aluli játékosok átigazolására vonatkozó szabályokat és rendszert, erre egy évük lesz.

A FIFA közleménye

A FIFA Fellebbviteli Bizottsága úgy döntött, hogy elutasítja a Barcelona és a Spanyol Futballszövetség kérelmét, egyúttal érvényben hagyja a Fegyelmi Bizottság korábbi döntését mindkét esetben.

Ennek értelmében a Barcelona két átigazolási időszakon keresztül nem regisztálhat új játékost sem nemzeti, nem nemzetközi sorozatban a következő, 2015 januári időszak kezdetével, mivel a fellebbezés csak halasztó hatályú volt.