Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
0 °C
5 °C

Gascoigne szörnyű állapotban került kórházba

2014.08.22. 09:40

Egy ideje már nem lehetett hallani az egykori angol válogatott Paul Gascoigne alkoholproblémáiról, ráadásul a napokban aláírt egy szerződést, hogy egy vasárnapi bajnokságban fog futballozni. Kiderült azonban, hogy már hetek óta újra iszik, csütörtökön szörnyű állapotban került kórházba. 

Angol lapok szerint az otthona előtt találtak rá részegen, a szomszédok a rendőröket és a mentőket is kihívták rá, állítólag korábban is sok gond volt már vele, többször hangoskodott. Az ingatlan tulajdonosa ezt unta meg, és tíz napot adott Gascoigne-nak, hogy kiköltözzön otthonából, egyelőre azt sem lehet tudni, hogy hol fog élni. A róla készült képeken látható, aggasztó állapotban van. 

A barátok megerősítették a Daily Mirrornak, hogy a volt futballista újra alkoholizmusával küzd. „Nagyon szomorú, de ez az igazság, már hetek óta iszik. Ha egyszer elkezdi, akkor tudjuk, hogy mi lesz a vége" – mondta a lapnak egyikük. 

A lap arról is ír, hogy a 47 éves Gascoigne-t nemrég egy boltban látták a rajongói, annyira remegtek a lábai, hogy alig bírt állni. 

Tavaly ősszel egy hotelnél keveredett balhéba, akkor is részeg volt. Nem sokkal az eset után nyilatkozta ezt: „Tudom, hogy nem szabad, és mindennap küzdök is, de nem tudom, mikor fogok újra inni. Ez egy betegség. Nem kértem, hogy alkoholista legyek, bárcsak ne lennék az. Olyan ez, mint a cukorbetegség, ők sem kérték, hogy azok legyenek. Minden napot kiélvezek, amikor jól vagyok, mert nem tudom, mit hoz a holnap vagy a következő öt perc."

Gascoigne alkoholproblémái visszavonulása óta egyre súlyosabbak, két éve, egy amerikai klinikán kritikus állapotba került, miután megvonták tőle az alkoholt.   • Vennék
  • Hírek