Emma
-2 °C
6 °C

Harmadosztályú csapat alázta a Unitedet

2014.08.26. 23:01

Louis van Gaal egyre nehezebb helyzetben van, a Manchester United új edzőjével a harmadik meccsén sem tudott nyerni. Az angol Ligakupában megalázó vereséget szenvedett a MU, a harmadosztályú Milton Keynes Dons 4-0-ra győzött, és ezzel kiejtette a manchesteri klubot.

A Milton Keynes a 25. percben szerzett vezetést. Evans veszített labdát a manchesteri tizenhatosnál. Reeves csapott le rá, majd estében a középen érkező Grigg elé tette a labdát. A csatár nem hibázott, lazán a kapuba gurított.

Manchester United - MK Dons 0-4

A Unitednak nem sikerült egyenlítenie, hiába változtatott Van Gaal a csapatán – az 57. percre már mindhárom cseréjét kihasználta.

A MIlton Keynes továbbra is bátran játszott, nem állt be védekezni. A 63. percben egy kontrával már 2-0-ra vezetett, a félpályánál Evans hibázott megint, a szerzett labdából pedig már indult is a hazai csapat. A leosztás ugyanaz volt, mint az első gólnál, Reeves ívelt be, a szabadon hagyott Grigg pedig mellel tette kapuba a labdát.

Már ez a mozdulat is megalázónak tűnt, de a következő fél órában kapott két gól teljesen padlóra küldte a Unitedet. A 70. percben megint nem tudott a MU mit kezdeni az gyorspasszos játékkal, simán lefutották a védelmet, és Afobe is betalált. Ő is duplázni tudott, a 84. percben beállította a 4-0-s végeredményt.

Van Gaal nagyon rosszul kezdett új csapatánál, a Ligakupát megelőző két bajnokiján csak egy pontot szerzett. A Sunderlanddel 1-1-játszott csapata, míg a Swansea 2-1-re verte őket. Igaz a csapatnak sok sérültje van.