Vilma
3 °C
13 °C

BL: Real-Pool, Barca-PSG, Bayern-City-Roma

2014.08.28. 17:33
Csütörtök kora este, Monacóban az UEFA kisorsolta az idei Bajnokok Ligája csoportjait. Halálcsoport nincs, de van sok erős és egy igen kemény.

A Real Madrid BL-nyertes csapatainak kapitányai húztak, és egész formás csoportok jöttek össze.

Az A-ban mindjárt elsőként ott van az előző szezon döntőse, az Atletico, ami megkapta a Juventust másik nagycsapatnak. Az Olimpiakosszal és a Malmővel nem lehet gondjuk, elméletileg sima ez a négyes, inkább csak a győztese kérdéses.

Ugyanez a helyzet a B-vel, ahol lesz egy szuperrangadó, illetve kettő, Real Madrid-Liverpool. A Baselt és a bolgár Ludogorect verni fogják mindketten, de a balkániaknak nagy élmény lesz a Bernabeu és az Anfield is.

A C az egyik legsótlanabbnak tűnő kvartett, vagy négyes, de a jó benne az, hogy bármelyik továbbjuthat a Benfica, a Zenit, a L'kusen és a Monaco közül.

A D-ben egy tavalyi párharc megismétlődik, újra lesz BVB-Arsenal. A Galatasaray és az Anderlecht nem lehet gond nekik, bár a Galata egy éve búcsúztatta a Juvét is.

Az E, ha nem is halálcsoport, de durva meccsek lesznek, a Bayern a Manchester Cityvel és a Romával is megütközik, és mindhárom megszenvedhet Moszkvában is, a CSZKA-val.

F: Barcelona- és PSG-továbbjutást jósolunk, az Ajax és a ciprusi APOEL egészíti ki őket.

A G-ben a Chelsea és José Mourinho, a londoniak edzője újra szerencsésnek tűnik, ebben a csoportban egy rangadó sem várható, az angolok szuperesélyesek az első helyre.

A H-ban a Porto újra továbbmehet, mint mindig, mert az ukrán Donyecket és a fehérorosz BATE-t kapta a Bilbao mellett.

Az est fénypontjaként az UEFA átadta az elmúlt európai klubszezon legjobb futballistájának járó díjat, Arjen Robben és Manuel Neuer előtt Cristiano Ronaldo vehette át a trófeát.

A 2014-15-ös BL-csoportok:

A: Atletico Madrid, Juventus, Olimpiakosz, Malmö

B: Real Madrid, Basel, Liverpool, Ludogorec

C: Benfica, Zenit, Leverkusen, Monaco

D: Arsenal, BVB, Galatasaray, Anderlecht

E: Bayern, Manchester City, CSZKA Moszkva, AS Roma

F: Barcelona, PSG, Ajax, APOEL Nicosia

G: Chelsea, Schalke, Sporting, Maribor

H: Porto, Sahtyor, Athletic Bilbao, BATE Borisov

A sorsolás felvezetése

Mindjárt kezdődik a bajnokok Ligája 2014-15-ös szezonjának a sorsolása, ahol a 32 főtáblás csapatot nyolc négyes csoportba osztják. A lényeg, hogy van kiemelés, már most négy nyolcfős kalapba osztották a résztvevőket, és minden csoportba kerül egy csapat egy kalapból. Amit tudni kell, hogy a húzás valamennyire irányított, mert azonos országbeliek nem kerülhetnek ugyanabba a csoportba.

Itt vannak a kalapok:

1. kalap: Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Chelsea, Benfica, Atletico Madrid, Arsenal, Porto
2. kalap: Schalke, Borussia Dortmund, Juventus, Paris Saint-Germain, Sahtyor Donyeck, Basel, Zenit, Manchester City
3. kalap: Olimpiakosz, CSKA Moszkva, Ajax, Liverpool, Sporting, Galatasaray, Athletic Bilbao, Leverkusen
4. kalap: Anderlecht, Roma, APOEL, BATE Borisov, Maribor, Monaco, Malmö, Ludogorec

Amint látjuk, kialakulhatnak egészen erős négyesek, de akár nevetségesen gyengének tűnők is. A legjobb talán egy Barcelona, Dortmund, Liverpool, Roma kvartett lehet, de remekül szórakozhatnánk a Real Madrid, PSG, Bilbao, Monaco összes meccsén is.

Nem tűnik vonzónak viszont egy Benfica, Basel, Olimpiakosz, Ludogorec vagy a Porto, Sahtyor, Leverkusen, BATE négyes sem, de összejöhet ez is.

Gianni Infantino, az UEFA főtitkára már készen áll a golyók környékén, 17:45-től indul a show, majd jön a húzás! Percről percre tudósítunk, frissítsen!

Percről percre a húzás

17:54: Iker Casillas, a címvédő Real Madrid csapatkapitánya behozta a BL-serleget, és most beszéltetik a műsorvezetők, egy csinos hölgy és Peter Schmeichel, a ManUnited volt BL-győztes, Európa-bajnok kapusa. Iker a húzásban is segédkezdni fog.

17:57: Megjött Gianni Infantino is! És Karl-Heinz Riedle, aki ugyanúgy néz ki, mint 1997-ben, amikor a BVB-vel BL-győztes lett. Ő is húzni fog.

18:06: Casillas a Bayernt húzta ki elsőként, a németek az E csoportba kerültek. A továbbiakban minden legkiemeltebb csapatnak sorsolnak egy csoportot, mostantól a táblázatban követhetik az eseményeket.

18:14: Casillas helyett bejött Hierro, a 2002-es BL-nyertes Real Madrid kapitánya, ő is ugyanúgy néz ki, mint 12 éve.

18:15: Malőr! Infantino szárnysegédje kikavarta az urnából a csoportok betűit tartalmazó golyókat, ezért minden golyót kicseréltek azonnal.

18:22: Hierro helyére az 1998-as BL-győztes Real Madrid kapitánya érkezik, Manuel Sanchis. Mintegy 3-5 kilót felszedhetett versenysúlyához képest, és kissé mintha őszülne.

18:32: Sanchis ment, jött Paco Gento, aki nem volt a Puskás- és Di Stefano-féle BEK-győztes Real Madrid csapatkapitánya, de játszott benne, és az egyetlen hatszoros BEK/BL-nyertes. 80 éves, de 70-nek tűnik! Ő húzza az utolsó kalap csapatait.

A BL-csoportok:

A: Atletico Madrid, Juventus, Olimpiakosz, Malmö

B: Real Madrid, Basel, Liverpool, Ludogorec

C: Benfica, Zenit, Leverkusen, Monaco

D: Arsenal, BVB, Galatasaray, Anderlecht

E: Bayern, Manchester City, CSZKA Moszkva, AS Roma

F: Barcelona, PSG, Ajax, APOEL Nicosia

G: Chelsea, Schalke, Sporting, Maribor

H: Porto, Sahtyor, Athletic Bilbao, BATE Borisov