Gyöngyi
4 °C
13 °C

Hiába erőlködött, gólképtelen volt a Loki

2014.08.28. 22:51
A Debrecen 0-0-t játszott a Young Boy-szal, és így 1-3-as összesítéssel kiesett az Európa Ligából. Nem sikerült főtáblára kerülnie, így szeptemberben már egyetlen magyar csapat sem játszik európai futballkupában.

A DVSC-nek otthon 2-0-t kellett volna játszania, hogy kiharcolja a továbbjutást, erre azonban nem sok esélye volt, még ha időnként lendületesen támadott is.

Az első öt perc a svájci csapaté volt, de ezután a debreceniek kerültek többször kapu elé. A 11. percben Zsidai átadásáról Sidibe csak centikkel maradt le a kapu előtt, de jobb szélen Bódi is többször megverte a védőket. Igazán veszélyes helyzete azonban nem volt a Debrecennek, a Young Boys pedig taktikusan játszott, egy pillanatig sem sietett, jó volt neki a 0-0.

A 22. percben Zsidai fejéből ömlött a vér, ellenfele stoplisa szakította fel fejbőrét, de a játékos turbánnal a fején visszaállt, és egyből veszélyeztetett. Fejesét egy védő stoppolta le testével. A félidő végére újra a svájciak kerültek fölénybe, de igazán jó lövésük nekik sem volt.

A második félidőben is voltak olyan szakaszai a mérkőzésnek, amikor DVSC lendületesen és veszélyesen futballozott, de Mvogo kapus többször is hárítani tudott, Sidibe indítását csípte el, majd Korhut pontos ívelése után Kulcsár fejesét is fogta. A Young Boys továbbra sem erőlködött, csak egy-egy kontrát indított, de Novakovicsnak egyszer sem kellett védeni.

A legnagyobb helyzete a 83. percben Bódinak volt, 30 méteres szabadrúgása a kapufát találta el. A Loki egyre többször kapu elé, de nem tudta egyszer sem begyötörni a labdát, hiába bizonytalankodott többször is Mvogo.

A Debrecen az utolsó pillanatokig pörgött, de a spanyol játékvezető, David Fernandez sorra büntette a játékosokat, hét hazai kapott sárga lapot, majd a csereként beállt Seydit piros lappal küldte le egy késő becsúszással.

Európa Liga-selejtező, 4. forduló, visszavágó:

Debreceni VSC-Young Boys (svájci) 0-0
Debrecen, 7000 néző, v.: Fernández Borbalán (spanyol)
piros lap: Seydi (90.)
sárga lap: Zsidai (31.), Korhut (34.), Sidibe (58.), Vadnai (72.), Máté (76.), Varga J. (83.), Ferenczi (85.), illetve Lecjaks (29.), Rochat (32.)

Továbbjutott: a Young Boys 3-1-es összesítéssel.