Robben: Nem tudom, ki ez a 30 milliós srác

2014.08.29. 13:08

A Bayern Münchennek gyorsan kellett valakit szereznie a védelembe Javi Martinez súlyos térdsérülése után, meg is egyeztek a Romával, 28 milliót fizetnek a marokkói Mehdi Benatiáért. 

Az igazolás még a csapat egyik legnagyobb sztárját is meglepte, Arjen Robben ugyanis most hallott először arról, hogy létezik ilyen nevű védő. "Őszintén szólva, nem tudom, hogy ki ő. Egyedül annyit tudok róla, hogy a Romából jött hozzánk. De a klub biztos tisztában van azzal, miért akarták megszerezni. Javi kiesése nagy veszteség, ezért kell valaki, aki pótolja" - mondta a holland vb-bronzérmes, amikor megkérdezték Benatia érkezéséről.

A marokkói játékos lett a Bayern München történetének negyedik legdrágább igazolása, a lesérült Javi Martinezért negyvenmillió eurót, Mario Götzéért harminchét milliót, a már fiorentinás Mario Gomezért pedig harmincmilliót fizettek korábban. 

Benatiánál csak 3 drágább Bayern-játékos volt eddig
Benatiánál csak 3 drágább Bayern-játékos volt eddig

A huszonhét éves Benatia azt mondta, Pep Guardiola vezetőedző mindenáron őt akarta megvásárolni, alig várja, hogy együtt dolgozzanak. A védő csak egy idényt töltött a Romában, előtte az Udinesében futballozott, de tavaly a Serie A egyik legmegbízhatóbb játékosaként beszéltek róla.

A Bayern a marokkói mellett a realos Xabi Alonsót is megszerezte a napokban, őt is leginkább azért igazolták le, mert Javi Martinez megsérült, 5-10 millió euró közötti összegért engedte át a Real Madrid. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás