Katalin
-2 °C
3 °C

Úgy ismerte meg az új csapatát, hogy futballmenedzserezett

2014.08.30. 11:28

A francia Bafétimbi Gomis a nyáron került a Premier League-be, a Swansea vásárolta meg a Lyontól. Még sosem futballozott korábban Angliában, úgyhogy igyekezett minél jobban felkészülni, új csapatát úgy ismerte meg, hogy egy futballmenedzseres PC-játékkal töltötte szabadidejét. 

"Rengeteget játszom a Football Managerrel. Az előző klubommal sokat kellett utaznunk a nemzetközi meccsek miatt, úgyhogy a repülőn mindig játszottam. Már nagyon régóta ez a hobbim, de a Swansea megismeréséhez különösen nagy segítség volt. Egy hónapot játszottam a Swansea menedzsereként, így ismertem meg a csapattársam erősségeit" - mesélte a Guardiannak Gomis. 

A csatár hozzátette, hogy persze videófelvételeket is látott, de a legtöbbet a PC-s játék segített neki, mert megtudta, ki hány éves, milyen pozíciókban tud futballozni, és miben a legjobbak a többiek. 

Gomisnak bejöhetett a sok menedzserjáték, ugyanis hétközben a Ligakupában már meg is rúgta első gólját új csapatában, ez ráadásul továbbjutást ért a Rotherham ellen. 

A Premier League-klubok pont augusztusban jelentették be, hogy a népszerű számítógépes játék adatbázisát használják majd fel, hogy tehetségek után kutassanak. A nyolcvanezer játékost tartalmazó adatbázison több mint 1300 megfigyelő dolgozik évente, edzésekre, meccsekre, utánpótlás-találkozókra járnak, hogy pontosak legyenek a futballisták adatai. 

Az Indexben is több függője van a játéknak, rovattól függetlenül halmoztuk a Bajnokok Ligája és bajnoki címeket az elmúlt években, erről korábbi cikkünkben olvashat