Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Plókai Attila felfedezte az internetet

2014.09.06. 08:28

Ha valaki kicsit is jártas az NB I. izgalmaiban, akkor nyilván beugrik neki a magyar labdarúgás egyik pionírja, Plókai Attila. Az 1986-ban, a DVSC-ben debütáló, később természetesen jó sok csapatot megjáró férfi most úgy tűnik, felfedezte a Youtube-ot, ugyanis saját csatornájára elkezdte feltölteni a stílusosan csak parasztlengőnek nevezett, általában szabadrúgásgóljait, amikből egyébként összesen 42-t lőtt a magyar első osztályban.

Az egy dolog, hogy láthatjuk a Kispesten azóta is félistenként tisztelt Plókai produkcióját, de ami még fontosabb, nosztalgiázhatunk vele a magyar foci igazi aranykorán: ezekben az időkben még dobálhattuk pénztárgép-szalagokat, be lehetett csempészni laposüvegeket az egyébként is minden szabály nélkül működő stadionokba, a szülők pedig még nem csak megszokásból retteghettek attól, ha a gyerek meccsre megy.

A hátvédként brillírozó Plókai Attila a Loki és a Kispest mellett még Pápán, a Vasasban, a Budakalászi MSE-ben, a Kóka KSK-ban és a Rákosmenti KSK-ban is varázsolt, arról nem is beszélve, hogy egy évet lehúzott a finn Tampere Unitedban is, úgyhogy érthetetlen is, miért csak hét válogatottságig jutott.

A könnyfakasztó válogatás összes darabját itt nézheti meg, alább pedig az egyetlen válogatottbeli parasztlengőjét élvezheti végig.

Frissítés: Úgy tűnik, a videókat nem maga Plókai, hanem a fia tölti fel, de ez a múltidéző jelenetek értékén semmit sem változtat.