Irén, Írisz
5 °C
15 °C

Plókai Attila felfedezte az internetet

2014.09.06. 08:28

Ha valaki kicsit is jártas az NB I. izgalmaiban, akkor nyilván beugrik neki a magyar labdarúgás egyik pionírja, Plókai Attila. Az 1986-ban, a DVSC-ben debütáló, később természetesen jó sok csapatot megjáró férfi most úgy tűnik, felfedezte a Youtube-ot, ugyanis saját csatornájára elkezdte feltölteni a stílusosan csak parasztlengőnek nevezett, általában szabadrúgásgóljait, amikből egyébként összesen 42-t lőtt a magyar első osztályban.

Az egy dolog, hogy láthatjuk a Kispesten azóta is félistenként tisztelt Plókai produkcióját, de ami még fontosabb, nosztalgiázhatunk vele a magyar foci igazi aranykorán: ezekben az időkben még dobálhattuk pénztárgép-szalagokat, be lehetett csempészni laposüvegeket az egyébként is minden szabály nélkül működő stadionokba, a szülők pedig még nem csak megszokásból retteghettek attól, ha a gyerek meccsre megy.

A hátvédként brillírozó Plókai Attila a Loki és a Kispest mellett még Pápán, a Vasasban, a Budakalászi MSE-ben, a Kóka KSK-ban és a Rákosmenti KSK-ban is varázsolt, arról nem is beszélve, hogy egy évet lehúzott a finn Tampere Unitedban is, úgyhogy érthetetlen is, miért csak hét válogatottságig jutott.

A könnyfakasztó válogatás összes darabját itt nézheti meg, alább pedig az egyetlen válogatottbeli parasztlengőjét élvezheti végig.

Frissítés: Úgy tűnik, a videókat nem maga Plókai, hanem a fia tölti fel, de ez a múltidéző jelenetek értékén semmit sem változtat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!