Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Borzadjon el Lipták tolódásán, gól lett belőle

2014.09.08. 12:23

Pintér Attila a meccs utáni (Magyaro.–É-Íro. 1-2) nyilatkozatában többször is kitért arra, ki kell elemezni a gólokat – talán hatszor mondta, hogy még egyszer mondja -, azon pedig csak kínosan mosolygott, hogy esetleg nem küzdöttek egymásért a játékosok.

A gólok kielemzésével felesleges várni, megtettük.

Magyar-északír meccs góljai

Nehéz elképzelni, hogy mi történhetett azokon az összetartásokon, amelyekre elég büszke volt január óta, hiszen Lipták mint egy óvodás, kitör a védelemből az első gól előtt, és megtámadja a labdást, holott neki az lett volna a dolga, hogy középen, visszahúzódva hátul maradjon. A labdást Vargának kellett volna felvennie, aki ehelyett kitolódott a szélre.

Akármilyen játékrendszerben is játszik egy csapat, neki a középre tett labdát kellett volna kivágnia. Nagy kérdés, hogy érti-e bármelyik játékrendszert is, illetve hogy maga a kapitány érti-e, hogy ilyen esetekben mit kell tenni, és el tudja-e magyarázni, mit szeretne viszontlátni a pályán.

Liptákot ráadásként már Győrből ismerhette, miután Paulo Sousának nem kellett a Videotonnál. 

A második gól előtt – ekkor Lipták már megsérült, és nem volt a pályán – a védekezésben annyi a tudatosság, hogy Tőzsér visszalépett középső védőnek, de az ellenfél legveszélyesebb embere, Kyle Lafferty így is meggyötörte annyira Vanczákot, hogy ne tudja oldalra kirúgni a labdát, hanem csak a saját kapujába.

Érdemes lenne látni azokat a kapitánynak készített jegyzeteket, esetleg az ő saját gondolatait, hogy mi volt a terv a legveszélyesebb játékos, Lafferty semlegesítésére. Őt illik ismerni. Pláne, hogy góllal és gólpasszal hozta le a meccset.

Érdemes visszanézni, hogy Pintér a meccs előtt öt védővel játszó északírekről beszélt, ezért is alkalmazott egy olyan, eddig ismeretlen és unortodox hadrendet (3 védő, 4 középpályás, 3 csatár), ami az egész futballvilágtól testidegen.

Kockáztatott, de nem világos, miért.

És természetesen az északírek a legritkább esetben játszottak öt védővel, az sem világos tehát, hogy milyen kottából készült fel a taktikailag a legfelkészültebb magyar edző. Kinevezése mellett ugyanis ez szólt, és a keménykezűsége.

Pintér harapós válogatottat ígért rögtön az elején, öt meccs alatt percekig sem tűnt harapósnak csapata, pedig kipróbált vagy 60 játékost, noha neki pontosan ismernie kellene a magyar mezőnyt, és tudnia kellene, nincs ennyi válogatott szintű játékos, és nem kellene lejáratnia még jobban a válogatottság értékét.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek