Zsolt
2 °C
18 °C

Most indul a Van Gaal-korszak a MU-nál

2014.09.14. 19:28

Megszerezte első győzelmét Louis van Gaal irányításával a Manchester United az angol bajnokságban, és rögtön a kilencedik helyre jött előre a kiesőzónából. A MU 4-0-ra verte a QPR-t, és már az első félidőben eldőlt a meccs.

A holland szakember most rakta először össze azt a csapatot, amelyikkel fel akarja venni a versenyt a minél jobb bajnoki helyezésért. Lesz bőven ideje, hogy a játékosokat, a csapatrészeket egymás mellé csiszolja, hiszen a BL-ben nem érintett a Manchester, a Ligakupától is gyorsan elköszönt egy méltatlan vereséggel.

Ezúttal már ott volt a védelemben az argentin Rojo, a védelem előtt a holland Blind valamint a spanyol Ander Herrera a középpályán, a bal szélen az argentin di Maria, a két csatár mögött Juan Mata. Van Persie és Rooney pedig újra együtt támadta a kaput.

Az még várat magára, hogy ez a sok új játékos gördülékenyen együtt játsszon együtt – van Persie például a ziccerben érkező Herrera elől húzta el a labdát a kaputól hét méterre -, de most legalább megmutatták, ha megszerzik a vezetést, akkor egy sok gonddal küszködő, valószínűleg a kiesés ellen harcoló ellenfelet simán meg tudnak verni.

Di Maria, Manchester United vs QPR 1-0

Az első gól di Maria szabadrúgása után jött, jobbról ívelte természetesen ballal, senki sem érte el a berobbanók közül, így zavartalanul pattant a jobb kapufa mellé a labda.

Aztán Ander Herrera lőtte át a védelmet, és a jobb kapufa mellé ment a labdája, a 25 éves játékos Bilbaóban gól nélkül hozta le a tavalyi szezont.

Ander Herrera vs QPR

Még a félidő előtt belőtte Rooney a harmadikat, a fordulás után pedig di Maria ritka rossz lövését Mata vette át a kaputól kilenc méterre, és a léc alá vágta a labdát.

Juan Mata, Manchester United vs QPR 4-0

Amikor egy tudatos passzt adott az argentin, van Persie nem vette át jól. Falcao előtt is voltak helyzetek, de a csereként beálló kolumbiai egyelőre kihagyta azokat.

Van Gaalnak még sok dolga lesz, de mint Mata utalt rá a meccs utáni interjúban, és rengeteget dolgoznak együtt.

Di Maria azt fejtegette, hogy már sokkal érezte a társakat, mint a Burnley ellen, és bízik benne, hogy ez a komfortérzete folyamatosan javul.

Premier League, 4. forduló:
Manchester United-Queens Park Rangers 4-0 (3-0)
FC Liverpool-Aston Villa 0-1 (0-1)
Chelsea-Swansea City 4-2 (1-1)
Crystal Palace-Burnley 0-0
Southampton-Newcastle United 4-0 (2-0)
Stoke City-Leicester City 0-1 (0-0)
Sunderland-Tottenham Hotspur 2-2 (1-1)
West Bromwich Albion-Everton 0-2 (0-1)
Arsenal-Manchester City 2-2 (0-1)
    hétfőn játsszák:
Hull City-West Ham United 21.00

    Az állás
 1. Chelsea                 4  15- 6  12 pont
 2. Aston Villa              4   4- 1  10  
 3. Swansea City         4   8- 5   9   
 4. Southampton          4   8- 3   7   
 5. Manchester City      4   7- 4   7   
 6. Tottenham               4   7- 5   7   
 7. Arsenal                   4   7- 6   6   
 8. FC Liverpool          4   6- 5   6   
 9. Manch. United       4   6- 3   5