Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

70 méteres sprintet nézett végig az Arsenal

2014.09.17. 12:10

Győzelmi reményekkel érkezett kedden az Arsenal a Dortmundhoz a BL-ben, főként azok után, hogy tavaly sikerült nyerniük idegenben a német csapat ellen, ám sima vereség és majdnem alapos zakó lett a mérkőzés vége.

Jürgen Klopp csapata főként a sebességre építve a szünet előtti és utáni percekben eldöntötte a mérkőzést, az Arsenal-védők nem tudtak mit kezdeni Ciro Immobile 70 méteres sprintjével és Pierre-Emerick Aubameyang megindulásával sem, de gaboni a hajrában – Henrih Mhitarjannal együtt – akár 2-3 újabb gólt is lőhetett volna.

Mindkét gólnál szerencséjük volt a csatároknak, Immobile azzal verte át a középhátvédeket, hogy jobbal meg akarta csinálni a visszacselt, de ballal belebotlott, ezzel ugratta ki magát a két védő között.

Persze, hogy mennyire nem volt a helyzet magaslatán Arsene Wenger csapatának védelme, azt Laurent Koscielny egy másik megmozdulásán jól látható. A francia védő a 17. percben döntött úgy, ha már meglökte ugrás közben Immobile, akkor a lehető leglátványosabb módon hívja fel magára a figyelmet, így egy tökéletes, röplabdába illő lecsapással mentett az olasz elől. Végül ő kapott szabadrúgást, de ettől még nehezen érthető, mit is akart csinálni.

Koscielny röplabdázott

(A felvétel a félidei ismétlésről van, ezért mutat 1-0-t az eredményjelző)

A francia védő a második gólnál is a figyelem középpontjába került. Aubameyang jól fektette el Szczesnyt, majd szinte üres kapura kellett céloznia. Koscielny nagyon küzdött azért, hogy odaérjen a rövid sarokra és menteni tudjon, de elkésett, és amellett, hogy nem tudta megakadályozni a gólt, még a kapufát is sikerült lefejelnie. Aubameyang a góljánál estében földre rúgta a labdát, ezért volt tehetetlen a becsúszó Koscielny. Hiába emelte a lábát, nem érhette el a labdát.

Kapufa-Koscielny 1-0

Mindkét eset kiterjeszthető az Arsenal teljes védelmére, hiszen hiába akartak nagyon, szinte semmi nem jött össze nekik (a támadóknak is mindössze egy kaput eltaláló lövésük volt az egész meccsen), és az sem világos, hogy Wenger hogyan akarta megállítani a Dortmund leggyorsabb játékosait az előre tolt szélső védőkkel és a nem a sebességéről híres Mikel Artetával, aki szinte semmit nem tudott segíteni Koscielnynek és Mertesackernek, a két középső védőnek.

Az Arsenal játékosainak átlagos pozíciója a pályán
Az Arsenal játékosainak átlagos pozíciója a pályán
Fotó: ESPN FC