Berki Édesélet Krisztián kamufutballistákkal verhette át üzletfeleit

2014.09.30. 11:52

A most NB III.-as Vác FC korábbi vezetői, Héger József és Berki Krisztián egy csalási ügy szereplői, a rendőrség június 11-én indított ismeretlen tettesek ellen nyomozást.

Mint arról a Blikk beszámolt, az elmúlt hetekben sorra idézték be azokat a futballistákat, akik Berkiék ténykedése idején a klubnál játszottak, sőt, olyanokat is, akik más csapatnál voltak akkoriban szerződésben. Ez utóbbiak a lapnak nyilatkozó egyik tanú szerint olyanok, akiket a gyanú szerint Berkiék azért fizettek zsebbe, hogy edzést mímeljenek és statisztáskodjanak, amikor az új vevőaspiráns megérkezik a klubhoz. Ezzel a trükkel tévesztették meg, hogy elhiggye, milyen komoly futballistákkal együtt veszi meg a klubot, de alaposan becsapták, hiszen nemcsak ezeket a játékosokat, de még a váciakat sem vehette meg, mert a játékosokat Hégerék egy másik cégnél szerepeltették.

John Marshall, az említett angol vevő tavaly egy interjúban az Indexnek elmondta, hogyan verték át, milyen pénzekkel húzták le, ami egyébként most a nyomozás tárgya is, azaz nagyobb összegről állíttattak ki számlákat a buszvezetőtől kezdve a videóson át egyéb hitelezőkig, hogy minél több pénzt akaszthassanak le Marshallról.

A váciak Berkiéket okolják, hogy az MLSZ a negyedosztályig száműzte a csapatot, amely a nyáron feljutott a harmadosztályba, és azt vezeti is. Berki amúgy a Ferencváros vezérigazgatója is volt, ott is vannak olyan pénzek, amiket azóta is keresnek.  • Hírek
  • Csok