Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Gyötrelmes meccsen gyűrtük le Feröert

2014.10.14. 22:47
Szalai Ádám gólja elég volt a győzelemhez, de a második félidőben nem mi irányítottunk, a végén pedig izgulni kellett az Eb-selejtezőn. Riválisaink is nyertek, a lényeg, hogy megvan a három pont.

A románok elleni 1-1 után Feröer ellen folytatta az Eb-selejtezőket a magyar válogatott. Dárdai Pál szövetségi kapitány a kezdőbe nevezte a ferencvárosi Dibusz Dénest, a kapus először volt válogatott, a védelemben helyet kapott a debreceni Korhut, és Szalai Ádám mellett ezúttal a Bukarestben csereként beállt Nemanja Nikolics is kezdett. 

A védelem gyenge pontja Varga József volt Romániában, ő átkerült a középpályára, Simon Krisztián játszott a helyén a védelem szélén.

Ahogy Bukarestben, a kezdés most sem sikerült jól, a 3. percben majdnem a magyar válogatott került hátrányba, Hansson egy erős lövést eresztett el, a léc alá tartó labdát Dibusz bravúrral tolta ki. A helyzet azután alakult ki, hogy a magyar védelem visszafejelte elé a labdát. 

Nem sikerült átvenni a kezdeményezést, az első negyedórában a magyar csapat nagyon álmosan mozgott. Aztán a 19. percben Szalai megindult a hazai védők között, könyökkel orrba vágták, tizenhét méterről végezhetett el szabadot a magyar válogatott. Ezt is Dzsudzsák lőtte, mint Bukarestben, a sorfal mellett eltekert labda a hosszúba tartott, a hazaik kapusa kitolta. 

A szöglet után már meglett a vezető gól, az első lövés még kijött, a kipattanót Juhász tette át a másik oldalra, a kapu torkában ott állt Szalai, aki közelről bekotorta.

Felpörgött a meccs, előbb Tőzsér harmincméteres bombáját védte Nielsen, majd a hazaiak vezettek néhány gyors támadást. 

A 27. percben egymás után több lövésünk jött ki a hazai védőkről vagy a kapusról, Nikolics és Tőzsér is próbálkozott, de nem lett meg a második gólunk, igaz, hogy legalább már a magyar csapat játszott fölényben. Bátrabban vállalkozott lövésekre Dárdai csapata, Korhut is elvállalt egyet harmincról, a kaput nem találta el. A hazaiaknak a szünet előtt már csak egy említésre méltó helyzetük volt, Varga vesztette el a labdát a középpályán, a meginduló Hansson nem sokkal lőtt mellé, Dibusz azért rajta volt. 

A második félidőt is a feröeriek kezdték aktívabban, nálunk Dzsudzsáknak voltak veszélyes megmozdulásai, kétszer is lőhetett. Idővel azonban ismét elfogyott az ötlet, a feröeriek jól védtek területet, a magyar csapat pedig nem tudott lehetőségeket kidolgozni. 

A labdát is többet birtokolták a hazaiak, 57-43 volt az arány az ő javukra, a 75. percben már helyzetük is volt, egy beadás után Edmundsson próbált ollózni, lövése azonban nem volt elég erős.

Kalmár beállásával valamivel élénkebb lett a támadójátékunk, a lövésekkel továbbra is Dzsudzsák próbálkozott, játékunk azért így sem volt veszélyes, sőt. Nem volt szép, ami a pályán zajlott az utolsó fél órában, pláne, hogy a győzelmünk is veszélyben forgott a legvégéig, a hazaiak beszorították a magyar válogatottat az utolsó percekben. 

Sikerült megúszni a lelkes feröeriek rohamait a végén, és a magyar válogatott megszerezte első győzelmét a sorozatban, ez volt Dárdai Pál első győzelme is szövetségi kapitányként. A három pont azért is volt fontos, mert a románok idegenben nyertek a finnek ellen, az északírek pedig szintén idegenben megverték a görögöket 2-0-ra.

A magyar csapatot is elverő északírek kilenc ponttal vezetik a csoportot, a románoknak hét van, nekünk négy. Legközelebb a szintén négypontos finnekkel játszunk, nagyon fontos lenne akkor is győzni. Dárdai Pál a kinevezésekor azt mondta, hét pont megszerzése lenne reális az ősszel, ebből négy már megvan, Finnország ellen november közepén teljesítheti a célkitűzést.

Feröer szigetek – Magyarország 0-1 (0-1)

gól: Szalai (21.)

További eredmények:

Finnország–Románia 0-2 (0-0)

gól: Stancu (55., 83.) 

piros lap: Ring (56., finn)

Görögország–Észak-Írország 0-2 (0-1)

--------------------------------------

gól: Ward (9.), Lafferty (51.)     Az állás:

1. Észak-Írország     3  3  -  -   6-1  9 pont

2. Románia            3  2  1  -   4-1  7

3. Finnország         3  1  1  1   4-4  4

4. MAGYARORSZÁG       3  1  1  1   3-3  4

5. Görögország        3  -  1  2   1-4  1

6. Feröer szigetek    3  -  -  3   1-6  0