Hedvig
6 °C
15 °C

Szögletgóllal jutott elitkörbe az U17-es válogatott

2014.10.23. 15:35 Módosítva: 2014.10.23. 15:35

Sikerrel vívta meg második meccsét is a magyar U17-es futballválogatott a hazai rendezésű Eb-selejtezőben. A mieink 1-0-ra nyertek Kazahsztán ellen Telkiben, és mivel a másik meccsen Horvátország 0-0-t ért el Izraellel szemben, így már biztos, hogy a Belvon Attila irányította csapat ott lesz az elitkörben is.

A legjobb fiatalunk, Tajti Mátyás nélkül játszó válogatottban ezúttal Herjeczki Kristóf, a Honvéd futballistája volt a mezőny legjobbja, már csak azért is, mert szögletből elért gólja döntötte el a találkozót. Az első meccsen a mieink Izraelt győzték le 1-0-ra.

„Tudtuk, hogy a kazahok megpróbálnak minél stabilabban védekezni, hiszen az előző meccsen komoly vereségbe futottak bele, ugyanakkor azokat a pontokat is ismertük, ahol verhetőek - mondta Belvon Attila az mlsz.hu-nak. - Az, hogy csak 1-0-ra sikerült nyerni, egyrészt annak volt tulajdonítható, hogy voltak gyengébb teljesítmények a csapatban, és ez átragadt a többi játékosra is, így lett helyenként kapkodó és pontatlan a játékunk. Látszott, hogy támadó poszton kevés a variációs lehetőségünk, ebben lépni kell előre a jövőben. Ettől függetlenül nagy dolognak tartom, hogy két kör után továbbjutottunk a csoportból. A harmadik mérkőzésen azt várom, hogy a játékosok végre higgyék el, hogy tudnak futballozni, és térjünk vissza ahhoz a játékhoz, amit a felkészülés alatt láttunk.”

MLS6411
Fotó: MLSZ

A selejtezőből továbbjutó 26 csapathoz a kiemelt Németország csatlakozik majd, a hét csoport győztese lehet ott majd Bulgáriában. A következő kör sorsolásánál is jó eséllyel pályázunk a kiemelésre, ugyanis az UEFA koefficiens alapján a magyar válogatott jelenleg az 5. legerősebb Európában.