Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Capello nélkül jöhetnek az oroszok Dárdaiék ellen

2014.11.01. 15:18

Elképzelhető, hogy Fabio Capello távozik az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, mivel hónapok óta nem kap fizetést, írja az MTI orosz lapértesülés alapján. Capello a Sportbox.ru honlapnak nyilatkozott arról szombaton, hogy június óta nem kapott fizetést a szövetségtől, ezért akár távozhat is. Ugyanakkor jelezte, hogy reméli, „mielőbb megoldást találnak a problémára.”

Az AC Milannal Bajnokok Ligája-győztes olasz szakember, aki az orosz előtt az angol válogatott szövetségi kapitány volt, egyszersmind azt is hangsúlyozta, hogy őt nem a pénz motiválja. 

Capellót több oldalról is kritikák érték a nyári brazíliai világbajnokságot követően, miután az orosz válogatott nem jutott tovább csoportjából, a vb-szereplést fiaskónak minősítő orosz sajtóban például számos cikkben követelték menesztését. A - papíron - évi 8 millió eurós fizetésért alkalmazott 68 éves tréner viszont július végén újságíróknak azt mondta: a szövetség vezetői megerősítették posztján, így folytatja a munkát.

Ami tény, ha a 2018-ban világbajnokságot rendező orosz szövetség mással képzeli el a jövőt, mélyen a zsebbe kellene nyúlnia: mivel Capello 12 esztendő után kivezette a válogatottat a vb-re, idén januárban 2018-ig szerződést hosszabbítottak vele.

A magyar válogatott november 18-án, négy nappal a finnek elleni Eb-selejtező után játszik barátságos mérkőzést Oroszországgal Budapesten. A nyári vb-n is induló oroszok három nappal előtte, Ausztriában játszanak selejtezőt.