Szilárda
0 °C
6 °C

Törőcsik már nem iszik és nem dohányzik

2014.11.06. 12:34

A márciusban agyműtéten átesett Törőcsik András egy csillaghegyi otthonban gyógyul, kijár meccseket nézni a közeli focipályára, van labdája, csokifüggő és az ital abbahagyása után már nem is dohányzik, mesélte az újpesti focilegenda Törő nővére és fia a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

Törőcsik a csodával határos tempóban épül fel, de annak mértékéről csak egy év után nyilatkoznak az orvosok.

„A márciusi műtét előtt fizikailag jól volt, de voltak hiányosságok az életében, amelyek egyenes következménye volt a baleset. Mindig bizakodtam a változásban, segítettem neki, és most, hogy Attila fia hazaköltözött Németországból, együtt könnyebben megy. A kialakult helyzetért felelős ő maga, de a körülmények is, hiszen a baleset előtt is a barátok vitték a rosszba” - mondta nővére.

Fia, Törőcsik Attila is így gondolja. „Utólag csengett le bennünk, hogy András életveszélyben volt, ehhez képest csodával határos módon és sebességgel épül fel. Igen, állíthatjuk, hogy ez a súlyos baleset a jóisten figyelmeztetése is lehetett, valószínűleg az utolsó, hogy így ne tovább. A gyors javulásban nyilvánvalóan szerepe volt az élsportolói múltjának, illetve nem hagyta el magát. A gyógyulás rendkívül sokáig tart még, a felépülés mértékéről is csak egy év múlva lehet biztonsággal nyilatkozni, a teljes sikert még senki nem meri kimondani.”

„Az UTE Baráti Körnek rengeteget köszönhetünk, ők fedezik gyógyítása költségeit. Már Csillaghegyen van, sétál, a közelben lévő focipályára kimehet fiatalokat nézni, vannak foglalkozások, persze ő változatlanul nem könnyű eset. A baleset óta ital nincs, az intézetben is csak a család engedélyével látogathatják megbízható emberek. Sütit és rengeteg csokit eszik, már a cigarettát is letette. Ami óriási dolog volt, hogy focizhatott a barátokkal, és egy labda is le van téve a nevére állandóan. A visszatérésében csakis a foci játszhat szerepet, a játékosmegfigyelés, a fiatalok érdeklik, közel áll hozzájuk a lelkületében is. Hogy milyen módon ünnepeljük jövőre a 60. szülinapját? Még nem tudjuk, de a futballhoz lesz köze.”