Sára, Márió
2 °C
6 °C

Véres verejtékkel fordított a Barca Almeriában

2014.11.08. 19:10

2-1-re verte a Barcelona az Almeriát idegenben, szombat délután, a spanyol bajnokság 11. fordulójában. A katalán csapatban Luis Enrique edző a kispadon hagyta Neymart és Luis Suarezt is, Messiék ennek megfelelően futballoztak: gyengén.

Volt ugyan egy óriási Messi-ziccer az elején, de annyi, a kiscsapat beszorította a Barcát, majd Messi labdavesztése után kontragólt rúgott: Thievyt ugratták ki, Bartrát egészen simán lefutotta, majd szépen, ballal a jobb alsóba helyezett.

A Barcelona haladt zsinórban harmadik bajnoki veresége felé, de a szünetben Luis Enrique kapcsolt, beküldte Neymart és Suarezt, akik megfordították a meccset. Idő kellett hozzá, majdnem félóra, de akkor az uruguayi meghúzta a tizenhatoson belül, gólpasszt adott a brazilnak, akinek közeli lövésébe még beleért a védő, róla pörgött be a labda.

A 83. percben újra Suarez villant, kihagyhatatlan helyzetbe hozta a felfutó, balbekk Jordi Albát, aki majdnem kihagyta, kegyetlen rosszul találta el a labdát, de azért ment be: a kapus remekül jött ki, ha a földről nem pattan át fölötte a labda, kivédi. Suareznek három bajnokin három gólpassza van, rúgott egy nagy kapufát is közelről. A Barca a Celta elleni vereségkor, múlt héten négyszer találta el a lécet, illetve a kapufát, ezúttal háromszor.

A Barca így végül nagy nehezen nyert, igaz, kiábrándító játékkal, és visszaállt a tabella élére a negyedik helyről, de a többiek csak később játszanak, a Real szombat este nyolckor kezd.