Gerzson
-3 °C
2 °C
Tóth Ivett
péntek 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Ibrahimovic az olimpián? Miért ne!

2014.11.11. 10:04

Zlatan Ibrahimovic a hétvégén, a Marseille elleni rangadón tért vissza a PSG-be sérülése után. Bár az utóbbi időben már voltak kisebb kihagyásai, nem zárja ki, hogy ott legyen még egy nagy világversenyen, mielőtt visszavonul. 

És most nem a világbajnokságra vagy az Európa-bajnokságra gondolt, hanem a 2016-os riói olimpiára. Az olimpiai csapatok három túlkorost nevezhetnek a nyári játékokra, és a tervek szerint az egyikük Zlatan is lehetne. A svéd Aftonbladetnek adott interjúban nyilatkozott a dologról.

„Minden attól függ, milyen állapotban leszek akkor, de ha adott a lehetőség, hogy Svédországot képviseljem az olimpián, akkor miért ne? Sosem voltam még olimpikon. Persze az is lehet, hogy nem leszek egészséges, de ha mégis, akkor menni akarok” – mondta a PSG-csatár. 

A 2012-es londoni játékokon is ott lehetett volna egy legenda, sokan szerették volna, ha Nagy-Britannia válogatottjába David Beckhamet is nevezik, de végül Stuart Pearce edző úgy döntött, hogy Micah Richards, Ryan Giggs és Craig Bellamy lesz a túlkoros a keretben. Volt is nagy felháborodás. 

Zlatan Ibrahimovic 35 éves lesz a riói olimpia idején, ha fitt, akkor nagy szám lenne, ha Rióban futballozna. A svéd csatár a napokban egy elismerést is átvett, kilencedik alkalommal választották az év futballistájának Svédországban, de ünneplés helyett inkább a gyászról beszélt. „Ezek a díjak azt jelentik, hogy jó vagyok abban, amit csinálok, de mindezt beárnyékolja, ami történt Klas Ingessonnal és Pontus Segerströmmel. Volt egy testvérem, aki néhány hónapja szintén daganatos megbetegedésben hunyt el. A futball mellett sokkal fontosabb az életünk. Mindannyian nyugodjanak békében" – mondta az elérzékenyült svéd csatár a gálán. 

Ingesson tagja volt az 1994-es amerikai futball-vb-n bronzérmet szerzett svéd válogatottnak, ötvenhétszer szerepelt a válogatottban, majd visszavonulása után edző lett. Öt éve már legyőzött egy daganatos betegséget, de 2013-ban visszatértek a tünetek. Negyvenhat évesen hunyt el, október végén. 

Ibrahimovic kilencedszer lett a legjobb svéd futballista


Zlatan Ibrahimovicot, a Paris Saint-Germain támadóját választották az év legjobb svéd futballistájának. A 33 éves csatár pályafutása során kilencedszer, sorozatban nyolcadszor érdemelte ki az elismerést. A nőknél Lotta Schelin, az Olympique Lyon játékosa kapta a díjat, karrierje során ötödször. Mindketten az idén lettek a válogatott történetének legeredményesebb játékosai. A hétfő esti díjátadón megemlékeztek Klas Ingessonról és Pontus Segerströmről. A volt válogatott futballista 46, a fiatalabb játékos pedig 33 évesen hunyt el októberben rákos megbetegedésben.