Auguszta
-3 °C
2 °C

Dárdai: Nem fogom hagyni, hogy butaságot csináljon a csapat

2014.11.13. 10:27

A magyar futballválogatott pénteken a finnekkel játszik. Dárdai Pál kapitány az év meccsének tartja az Európa-bajnoki selejtezőt, és tervei szerint nem hagyja, hogy túlmotivált játékosai hibázzanak, azt is felvállalja, hogy unalmas lesz a játék.

„Az előző edzőtábor alkalmával sokkal több idő volt, sokkal intenzívebb gyakorlást lehetett berakni. Kedden megvolt az a kemény intenzív edzés, ami a leghasznosabb a mi saját játékunkhoz, az automatizmusainkhoz. Ebből a játékból hiányzott most Elek Ákos és Kádár Tamás, ők nem tudtak edzeni, szerdán kapcsolódtak be a munkába. Most már könnyebb a terhelés, a pontrúgásokat gyakoroltuk, majd jön az utolsó edzés és a meccs. Itt kell majd nekem és a stábomnak jó szemmel nézni a játékosokat, ki milyen állapotban van. Az lesz a legjobb döntés, ha a legfittebb csapatot tudjuk majd a pályára küldeni" – mondta Dárdai az MLSZ Tv-nek.

„Előfordulhat, hogy eseménytelen lesz a meccs. Nem fogom hagyni, hogy butaságot csináljon a csapat, a finnek csak azt szeretnék, hogy mi kijöjjünk hátulról, megnyúljunk. Nagyon jól passzolnak, és akkor lenne területük, azt pedig már nem olyan egyszerű levédekezni.

Előfordulhat, hogy nagyon sokáig várakozó lesz a történet, ami nem szép, amit nem jó nézni. Nem szeretném, ha ebből egy türelmetlen hangulat lenne. A magyar futballisták mentálisan nem olyan erősek, mint a kinti labdarúgók, akikről ez lepereg. Róluk pedig ez nem pereg le, pontosan azért, mert nagyon szeretnének győzni, bizonyítani a szurkolóknak, a családnak, mindenkinek, és annyira akarnak bizonyítani, hogy ebből sokszor butaság jön ki. Rengeteg olyan mérkőzés volt, hogy elfáradtak a végére, pontatlanok lettek ettől a túlmotiváltságtól.

Ezt a románok ellen sikerült visszavenni, bírta a csapat, egészen a meccs végéig, sőt, jó erőben volt. Azon dolgozik az egész stáb és én is, hogy a végén győztesen tudjuk elhagyni a stadiont. Számunkra ez tényleg az év mérkőzése, amelyet csak a szurkolókkal együtt nyerhetnek meg a játékosok, csak egyedül ez nem megy" – nyilatkozta a kapitány.

„A múltba visszanézni teljesen fölösleges, egy héttel ezelőttre is, hiába nyertél, hiába veszítettél, a futballban mindig meg kell tudni újulni. A magyar csapat ebben az új stadionban az első mérkőzést elveszítette, most itt a lehetőség megújulni, kiszolgálni a közönséget, az embereket, a szeretteinket, és mindenkit, aki szereti a labdarúgást. De ez ne legyen nekik teher, legyen egy játékatmoszféra. Abban a pillanatban, ha nem játszod a focit, ha nem szerzel vele magadnak örömet, akkor onnantól kezdve abból már nem lesz semmi."

A magyar válogatott eddig három Eb-selejtezőt játszott, az elsőn, amire Dárdai is utalt, 2-1-re veszített Észak-Írország ellen. Akkor még Pintér Attila volt a kapitány. Az edzőcsere után a csapat Romániával 1-1-et játszott, Feröert 1-0-ra verte. Az F csoportban négy ponttal a negyedik Magyarország, a finnek csak több rúgott góllal előzik meg.