Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Dárdait megnyugtatta, amit látott

2014.11.13. 21:11

Magyarország Finnországgal játssza negyedik Európa-bajnoki selejtezőjét. Mindkét válogatott négy pontot szerzett, egyaránt Feröert győzték le idegenben. A finnek a görögöktől hazai pályán, míg a magyarok Romániában szereztek egy pontot.

Dárdai Pál hazai bemutatkozása előtt tartott attól, hogy az októberi bukaresti meccshez képest ezúttal eggyel kevesebb napja lesz együtt dolgoznia a játékosokkal, de megnyugodott a hét elején.

Minőségi munkát végeztek a fiúk, és készen állunk a meccsre” - fogalmazta meg. Hozzátette, érzi néhányuk a túlmotiváltságát is, ezt szeretné majd kordában tartani.

Kapusposzton négyből a legjobbat kell kiválasztania, a döntését már meg is hozta, de egyelőre nem árulja el. A kezdőről annyit mondott még, hogy az előző két csapatának a keveréke lesz a pályán péntek este.

Ezúttal is megerősítette: abban reménykedik, hogy a szurkolók türelmesek lesznek, és a végén közösen fognak ünnepelni. Mivel két hasonló képességű csapatról van szó, kiélezett meccs várható és a közönség dönthet.

A finnek ezt az ünneplést szeretnék megakadályozni, és Mixu Paatelainen kapitány kijelentette, neki megfelelne a döntetlen. Legjobb játékosa, Roman Eremenko influenzás, de várhatóan játszani fog.

Megerősítette, gyorsan szeretnének játszani és minél több helyzetet kialakítani. A legutóbbi, márciusi meccs Pintér távozása után már nem mérvadó, másra számítanak, ezért inkább magukra figyelnek. Azt persze tudják, hogy Dzsudzsák bal lába veszélyes, és Szalai Ádámra figyelniük kell. A négy évvel ezelőtti kinti győzelemkor ők voltak egyébként a magyar gólszerzők.