Nándor
3 °C
16 °C

Dárdai: Nem nekem kell megköszönni

2014.11.14. 23:44

A Gera Zoltán fejesével 1-0-ra megnyert, finnek elleni Európa-bajnoki selejtező után a vendégek kapitánya, Mixu Paatelainen érthetően csalódott volt, többször kiemelte, hogy a magyarok meglepték a jó fizikumukkal.

„Jobbak voltak a hajrában, mint amire számítottunk. Arra gondoltunk, hogy gyors lábakkal, sok ütközéssel döntetlenre jók leszünk. Nem így lett, a foci tele van meglepetésekkel, a csoport is jól mutatja. Külön gratulálok Gera Zoltánnak, jól játszott, a fejese is szép volt” - magyarázta.

Nem gondolta, hogy balszerencsések voltak, mint a múltban jó néhányszor, egyszerűen elaludtak a vége felé. Így pedig különösen fájdalmas, hogy előtte a helyzeteiket nem tudták értékesíteni.

„Ha minden jóslatom így jönne be, mint ez a mai, sok pontot szereznénk" - ezek már Dárdai Pál szavai voltak.

„Ilyen közönség előtt, amelyik ilyen frankón betartja, amit kérek tőle, le a kalappal. Ha ebből kultúrát tudnánk csinálni, örömteli lenne. Csak a vége előtt volt a Harcoljatok!-rigmus, ami mondjuk kellett is a csapatnak.

Jól jöttek a cserék, átütőbb volt utána, hol szeretnénk labdát szerezni, hogyan kellene megindulnunk, lettek beadásaink. Előtte egyszer meginogtunk, még az első félidő végén, de ezért van Király a kapuban, helyrehozta a hibát, kapufára mentett” - folytatta az ideiglenes kapitány.

Hozzátette, továbbra sem szabad számolgatni, és a jövőjével sem szeretne foglalkozni - az előre ígért hét pontot hozta -, mert ahhoz egy hidegfejű döntést kell hozni, most pedig még a meccs hatása alatt van.

„Nem nekem kell megköszönni, a csapatnak, a közönségnek, a sajtónak, mindenkinek. Példaértékű dolgokat láttunk” - utalt a szerinte példátlan méretű összefogásra.

Kifejtette, hogy Juhász Roland már a félidőben jelezte, valószínűleg eltörött a bordája, de becsületére legyen mondva, visszament. Forró Gyula is jól szállt be a játékba, ami nem könnyű. Simon Krisztián is rúgást kapott, de bírta.

„Gera Zolival mindig megbeszélem, mennyit bír. Ő magától soha nem jönne, de nem akart becsapni, jól érezte, hogy még bírni fogja. Pedig előzetesen 60 percet beszéltünk meg. Hát bírta" - összegzett Dárdai.