Piroska
-2 °C
5 °C

Az MLSZ megváltoztatja a kártyás meccsnézést

2014.11.14. 12:18

Elvileg november 15-étől nem fordulhat elő, ami pár hete, hogy egy FTC szurkolói kártyával rendelkező drukkert nem engedtek be az MTK–Újpest NB I.-es bajnokira, hiába szeretett volna jegyet vásárolni. Mostantól olyan szurkolói kártyát is el kell fogadnia a rendező klubnak, amelynek nem játszik a csapata azon a meccsen.

Legalábbis ezt állítja a magyar szövetség pénteki közleményében. 

Az eddigi gyakorlat szerint a mérkőzéseken a szervező klub határozhatta meg, hogy egyes szektorokba milyen klubkártyával enged jegyet vásárolni (hazai, vendég, harmadlagos kártya, pl. Futballkártya), illetve azt is, hogy kijelöl-e semleges szektort a harmadlagos kártyákkal jegyet váltani szándékozó nézők számára, írta az MLSZ honlapja.

A jövőben a mérkőzést szervező klub minden esetben köteles semleges szektort kijelölni, és oda harmadik csapat klubkártyájával vagy futballkártyával rendelkező nézőket elhelyezni. A minimálisan 250 fős szektorba szóló jegyek ára nem lehet magasabb az azonos kategóriájú hazai jegyek áránál.

Amennyiben 48 órával a mérkőzés előtt még van hely a semleges szektorban, úgy a rendező klubnak lehetősége van hazai kártyával jegyet igénylő szurkolókkal tölteni a szektort. Figyelemmel arra, hogy a semleges szektorban történő esetleges rendbontásért a felelősség a szervező klubot terheli, a mérkőzést rendező klubok jogosultak fokozottan ellenőrizni a semleges szektorba jegyet váltó nézők belépésre jogosító dokumentumait, összevetni a kártyán és a jegyen szereplő adatokat, írja az MLSZ.

A mai napig 123 ezer szurkolói kártyát váltottak ki országszerte, de az MLSZ az egyesületekkel való egyeztetést követően úgy döntött, hogy azok a szurkolók, akik még nem váltottak ki klubkártyát vagy Futballkártyát, egészen december 31-ig ingyenesen megtehetik ezt. A klubkártya kötelező bevezetése alól átmenetileg, a tavaszi szezon kezdetéig mentesítést kapott klubok (DVTK, Videoton FC, Újpest FC) szurkolói is térítésmentesen juthatnak kártyához.