Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Paul Papp lett a románok hőse, védőként két gólt lőtt öt perc alatt

2014.11.15. 14:08

Három nyert mérkőzés után Románia állította meg az északír válogatottat a futball Európa-bajnoki selejtező sorozatban. Románia 2-0-ra nyert. A meccs hőse a magyar származású Paul Papp lett, aki védőként szerzett két gólt öt perc alatt.

 „Arra kértem, hogy játsszon támadóbban, mint szokott, de még én sem vártam, hogy gólt lő. Erre kétszer is megcsinálta, és segített megnyerni nekünk a meccset" – mondta róla a román kapitány, Anghel Iordanescu.

A dési születésű futballista is védőként tekint magára, középen és a jobb oldalon szokott játszani.  „Megcsinálom a védőmunkát, de nem fogok habozni, ha esélyem lesz rá, hogy újabb gólt szerezzek" – mondta a meccs után.

Első gólját a 74. percben szerezte, a kapu előtt 8 méterre csapott le a labdára, majd kegyetlenül bevágta a bizonytalan védők között. Öt perccel később a 16-os sarkáról indított beadásra érkezett jó ütemben, és közelről fejelt kapuba.

Papp két évet játszott a Serie A-ben, de a Chievo most egy évre kölcsönadta a Steaua Bucurestinek. A válogatottban már évek óta játszik, de többnyire csak kiegészítő ember volt eddig, 27 hónapja volt utoljára kezdő.

Románia a 2-0-s győzelemmel az F csoport élére ugrott, tíz pontja van, a második Észak-Írországnak kilenc, Magyarország héttel a harmadik.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft