Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Mutogató gyerekekkel provokáltak az albánok?

2014.11.20. 15:39

A szerb Blic arra gyanakszik, hogy Görögország–Szerbia barátságos meccsen Albánia gyerekfutballistákkal provokálta Szerbiát.

A drónos szerb–albán Európa-bajnoki selejtező óta a két ország, ahol csak tudja, a másikat támadja. Bár az albán–görög kapcsolatok sem mindig problémamentesek, most mégis Görögországból piszkáltak oda.

A barátságos meccset Krétán tartották, itt tízezerre tehető az albán származású lakosok száma, minden valószínűség szerint tőlük érkezett a provokáció.

A szerb vádak szerint a himnuszok alatt a futballistákkal felsorakozó gyerekek közül három keresztbe tett karral állt (a videón az első másfél percben látható), majd egyikük néhány pillanatig meg is idézte a klasszikus albán gólörömöt. A keresztbe tett karral és integető kézfejjel az albán zászlón szereplő kétfejű sasra utalnak a futballisták. Valahogy így:

A Blic arról is írt, hogy az albánok nemcsak Görögországban, de Franciaországban és Olaszországban is provokálták a szerbeket, több helyütt lengették Nagy-Albánia zászlaját.

A mérkőzést Szerbia 2-0-ra nyerte.