Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

Bundázni könnyű, öt játékost kell lefizetni, legfeljebb fejenként 10 ezer euróért

2014.11.26. 13:50
Bemutatták A bundakirály című könyvet, ami Wilson Raj Perumal vallomása.

 A jelenleg Magyarországon élő és az itteni bundaügy koronatanújának számító szingapúri Wilson Raj Perumal a sajtótájékoztatón azt mondta, egyrészt az anyagi vonzata miatt vállalta a nyilvános önvallomást, másrészt szerette volna felnyitni az emberek szemét, írja az MTI.

„A futball sokszereplős terület, így mindig akad olyan, akinek nem kifizetődő a szerepvállalása. A fogadási csalásokat csak visszaszorítani lehet, teljesen felszámolni nem, mert mindig lesznek olyan szegényebb klubok, amelyek elfogadják, hogy részt vesznek a csalásban" - mondta Perumal, aki bevallotta, mai napig hódol fogadási szenvedélyének.

Magyarországi szerepéről annyit közölt, itt nem voltak személyes kapcsolatai, nem követi a magyar futballt, így azt sem tudja, most van-e bundázás. Ő most nem próbálkozna itt, mert a rendőrségi vizsgálatok miatt jelenleg „forró a talaj". Egy meccs manipulálásához öt játékost kell megvenni legfeljebb fejenként 10 ezer euróért, a fogadásokat pedig azért Ázsiában kötötték, mert ott 10-15 százalékkal nagyobb nyereményszorzókat adtak. A bundaügy főszereplője beszélt arról is, hogy a labdarúgás csúcsát nehéz manipulálni, de nem is érdeke senkinek, mivel „van könnyebb út".

„2012-ben derült ki a világ számára, hogy globális probléma a futballban a fogadási csalás. Amióta a pénz megjelent a labdarúgásban, üzletté vált, amelyben mindennek megvan az ára" - mondta Emanuele Piano, a 365 oldalas kötet egyik szerzője.

Társa, Alessandro Righi arról beszélt, hogy egy Szingapúrban forgatott, fogadási csalásokkal foglalkozó dokumentumfilm kapcsán hallottak először a könyv főszereplőjéről, aki akkor Finnországban ült börtönben. Felvették vele a kapcsolatot, egy évig emailen értekeztek, közben Perumal Magyarországra került és itt sikerült őt meggyőzni a könyv megírásáról.

A ellenőrizték a könyvben szereplő történeteket, adatokat, személyeket. A kötetben leírtak hitelességét szerintük az is igazolja, hogy Perumal több országban együttműködött a hatóságokkal, amelyek kivétel nélkül elfogadták a vallomását. A kiadók eleinte nem láttak fantáziát a történetben, így csak internetes verzióban lehetett megvenni a könyvet, aztán több tekintélyes lap is idézett belőle. Nyomtatott verzióban Magyarországon jelenik meg először.

A 49 éves Wilson Raj Perumal elárulta, nem áll tanúvédelmi program alatt, de nem fél attól, hogy valaki bosszút állna rajta.