Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Hiába a zseniálisan pimasz gól, egy rossz passz miatt összeomlott a Bayern

2014.11.26. 10:57

A Bayern München 2-1-es vezetésről 3-2-re bukta a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-meccset. A 85. percben a müncheni Xabi Alonso segített egy pocsék passzal az egyenlítésben. A mérkőzés után neki is inkább ez járt a fejében, mint szabadrúgásgólja.

A spanyol középpályás kedden karrierje 99. BL-meccsét játszotta, ráadásul pont 33. születésnapján. Jól is indult neki a mérkőzés, a 40. percben a sorfal mellett laposan ellőtt szabadrúgásával egyenlített a Bayern, ami Lewandowski gólja után sokáig vezetett is. Aztán jött az összeomlás.

Xabi Alonso a jobbszélről próbálta áttenni a másik oldalra, de a pálya közepén Jovetics lábbal simán levette a labdát, és már indította is Agüerót, aki simán eltette a kapus mellett. Xabi Alonso szerint az ő hibája miatt bukták el a meccset, mert a gól kibillentette társait, és elveszítették nyugalmukat, így találhatott be Agüero harmadszor is, a 91. percben.

A meccs után értékelésben Pep Guardiola is odaszúrt játékosának. „Ha Xabi Alonso szélsőt játszana, akkor tíz percet kapna, az ő posztján azonban nem kell annyit futni. Ott még évekig futballozhat, de többet kéne fejjel, mint lábbal játszania."