Donát
-4 °C
2 °C
Kékesi Márton
vasárnap 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

A világ legnagyobb üzlete, ha Messi a Chelsea-be megy

2014.11.28. 11:46

Csütörtök este terjedt el a hír az argentin sajtóban, hogy Lionel Messi mérlegeli a lehetőségét annak, hogy a Chelsea-nél folytassa pályafutását, akár már a következő idénytől.

A Barcelona-sztárról és hangulatáról sok minden megjelent az elmúlt hetekben, az érintettek ezerrel cáfoltak, de olyanokról lehetett hallani, hogy Messi elégedetlen a helyzetével, a spanyol adóhatósággal is komoly problémái vannak, ráadásul úgy érzi, hogy ebben az ügyben őt és az édesapját is magára hagyta a klub.

A hírt megszellőztető argentin DirecTV szerint Messi a korábban a Real Madridot is irányító José Mourinho edzővel már tárgyalt telefonon. Állítólag az is szerepet játszhat az ügyben, hogy Cesc Fabregas a Chelsea-nél futballozik, a két futballista régi barát, és feleségeik is jóban vannak. 

A váltás jól jönne a Chelsea-t támogató sportszergyártónak is, állítólag még be is szállnának a bizniszbe, úgyhogy már kész elmélet van az argentin futballista eligazolásáról.

Az egész egyébként onnan indult néhány hete, hogy Messi lenyilatkozta, sosem lehet tudni, mit hoz a jövő, de nem jelentette ki, hogy el akarja hagyni a Barcelonát. 

Messi és Fabregas barátsága is szempont lehet
Messi és Fabregas barátsága is szempont lehet

Még ha komolyan is vesszük a hírt, Messit akkor sem lenne egyszerű manőver megszerezni, mivel 250 millió euró a kivásárlási ára. Ez eleve kizárja a világ futballklubjainak 99,9%-át, az arab tőkével támogatott PSG és Manchester City lehetne még versenyben, de mindkét klubnak van elég baja az UEFA pénzügyi fair play-szabályával.

A Chelsea-nél viszont nagyjából rendben mennek a dolgok, az UEFA sem büntette őket, megvan az anyagi hátterük is, hogy egy ilyen nagy üzletet összehozzanak. 

Messi a napokban lett a spanyol bajnokság legjobb góllövője 252 góllal, majd a Bajnokok Ligájában is új rekordot állított fel 74-gyel.