Ödön
2 °C
11 °C

Van még esély, hogy maradjon Dárdai

2014.12.01. 14:17

A magyar futballválogatottat négy mérkőzésen, megbízott szövetségi kapitányként vezető Dárdai Pált klubja, a Hertha BSC csak erre a november közepén befejeződő időszakra engedte el. 

A válogatott három tétmeccsen hét pontot szerzett vele – döntetlen Bukarestben, győzelem Feröeren és itthon a finnek ellen –, ezért mindenki szeretné, ha maradna.

A német klub sportigazgatója, Michael Preetz megerősítette: továbbra is komolyan számolnak a magyar szakemberrel a Hertha utánpótlásképzésében. Dárdai az U15-ös csapat vezetőedzője, de az egész utánpótlásképzés koordinátora.

Az MLSZ elnöksége továbbra is Dárdai Pált látja a legjobb megoldásnak, ugyanakkor az ismert akadályok miatt előrehaladott tárgyalásokat folytat két jegyzett külföldi szakemberrel is.

A szövetség elnöke, Csányi Sándor az mlsz.hu-nak így nyilatkozott:

„Az elmúlt két hónap megmutatta, amit előtte is sejtettünk, hogy Pali kiváló szakember. Egységet és profizmust hozott a válogatottba, és szellemiségéből rengeteget át tudott adni a játékosoknak. Korábban is tudtuk, hogy Palit elismerik Berlinben, és jó eséllyel egyszer lehetőséget kap majd az első csapatnál is. Ő maga is többször hangoztatta, hogy hosszabb távon a Hertha kispadja az első számú célja. Az sem meglepő, hogy a magyar válogatott élén végzett munkáját Berlinből is árgus szemekkel figyelték. Az itthoni sikere pedig bizonyosan felgyorsíthatja kinti karrierjét, hiszen jól látszik, hogy felnőtt szinten is megállja a helyét, így valószínűleg nem csak az utánpótlásban lehet rá számítani."

A Hertha BSC-nél nincs edzőkérdés, de ha Jos Luhukayjal nem indul hamarosan felfelé a csapat, könnyen előfordulhat, hogy az utódlásán gondolkozhatnak. Azt egyelőre nem tudjuk, hányadik számú jelölt Dárdai, ha a holland szakemberben már nem bíznak.

„Meg kell értenünk – folytatta Csányi Sándor –, hogy ennyire óvják őt, senkinek sem érdeke, hogy idejekorán kiégjen, vagy egy esetleges kudarc és annak következményei károsan befolyásolják karrierjét, hiszen Pali nemcsak a magyar, hanem a német futball értéke is. Még mindig hiszek benne, hogy létezik mindenki számára elfogadható megoldás, erről személyesen szeretném meggyőzni a Hertha vezetőit, hogy aztán Pali dönthessen arról, hogy a korábbi aggályai ellenére tudja-e vállalni a kapitányi posztot. Természetesen létezik más forgatókönyvünk is, hiszen a szövetség felelősei előrehaladott tárgyalást folytatnak két neves külföldi szakemberrel is, akiknek érkezését nem élné meg csalódásként a magyar közvélemény sem.”

A magyar válogatott csoportjában a harmadik helyen áll, márciusban a görögökkel találkozik Budapesten, lényegében csak egy hétre kellene kölcsönkérni Dárdait, mert a finnek elleni, idegenbeli meccs már június közepén lesz, akkor már szabadságon lehetne, hiszen Németországban is véget ér a szezon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?