Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Balotelli visszatért: vizsgálat egy rasszistának vélt Insta-poszt miatt

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) vizsgálatot indított Mario Balotelli, az FC Liverpool olasz válogatott csatára ellen, mert a futballista rasszista és antiszemita témájúnak tartott posztot tett közzé az Instagram közösségi oldalon.

A 24 éves támadó később törölte a bejegyzést, amellyel kapcsolatban a Liverpool szóvivője azt mondta a BBC-nek, hogy a klub teljes mértékben elhatárolódik tőle.

„El fogunk beszélgetni a játékossal az ügyről" – tette hozzá a szóvivő.

A csatár a Super Mario figurát posztolta ezzel a szöveggel: „Ne légy rasszista, inkább légy olyan, mint Mario. Aki egy olasz vízszerelő, aki japán szülőktől származik, angolul beszél, és úgy néz ki, mint egy mexikói." A kép alatt pedig a szöveg: „Úgy ugrik, mint egy fekete, és úgy gyűjti a pénzt, mint egy zsidó."

Nem sokkal később a Twitteren egy másik bejegyzéssel próbálta védeni magát: „Az anyám zsidó, úgyhogy mindenki kussoljon."

Az FA korábban egyértelműen meghatározta azt az irányelvet, amelyet a játékosoknak a közösségi médiában követniük kell. Rio Ferdinand korábban már hárommeccses eltiltást kapott, amikor a nemi szervét emlegette a Twitterren. Amennyiben a szövetség elmarasztaló határozatot hoz, Balotellire akár ötmeccses eltiltás is várhat.

A pályán és magánéletében is néha botrányosan viselkedő Balotelli augusztusban igazolt a Liverpoolhoz. Azóta kilenc bajnoki meccsen szerepelt, de gólt még nem sikerült szereznie, így nemcsak a szurkolók, hanem a szakírók állandó kritikáját is viselnie kell.

A Pool állítólag már hetek óta azon dolgozik, hogy valahogy mielőbb megszabaduljon tőle, úgy tudni, a Napoli visszavinné Olaszországba. Könnyen elképzelhető, Balotelli posztja nem véletlen, az újabb balhé még inkább arra késztetheti az angolokat, hogy mielőbb, így minél lazább feltételek mellett hagyják távozni.

A Mirror megszavaztatta az olvasóit, eltiltanák-e Balotellit az Insta-kép miatt, az eredmény: 20% igen, 80% nem.

Balotelli kedd reggel a Facebookon már bocsánatot is kért a kellemetlenségért. „Elnézést, ha megbántottam bárkit is, a posztot antirasszistának szántam, sok humorral. Azóta rájöttem, a kontextusából kivéve pont az ellenkező hatása lehet. Nem minden mexikóinak van bajusza, nem minden fekete tud magasra ugrani, és nem minden zsidó szereti a pénzt. Én azt hittem, a rajzfilmfigura vicces, és nem bántó. Bocsánat, még egyszer" – írta hivatalos profilján.