Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tökéletes tükörmásolat a Cantona-gólról

2014.12.02. 14:46

A Manchester United francia legendája, Eric Cantona pályafutása legemlékezetesebb gólját 1996 decemberében lőtte a Sunderlandnek, hazai pályán. 

McClairrel játszott össze a tizenhatos előtt, majd a büntetőterületen belülről gyönyörűen nyeste kapura a labdát, ami az ellenfél kapusa fölött, a kapufáról pattant be. Überlaza gól volt, amit a gólöröm tett mégemlékezetesebbé.

Majdnem pont tizennyolc évvel később a paraguayi Oscar Cardozo tökéletesen lemásolta ezt a gólt a Trabzonspor hétfő esti bajnokiján, a Genclerbirligi ellen. A különbség mindössze annyi, hogy a korábbi Benfica-csatár ballal, balról, míg Cantona jobbal, jobbról lőtte, és a paraguayi labdája nem ment annyira sarokra. De így is pazar volt a megoldás, és kísértetiesen hasonló Cantonáéhoz. És még a mezszámuk is ugyanaz.

A meccset 4-1-re nyerték meg Cardozóék. A paraguayi csatár már Portugáliában is gyártotta a gólokat, hét év alatt 172-t lőtt. Most mesterhármast szerzett, kilenc bajnokin nyolcszor talált be.