Valér
-2 °C
0 °C

Blattert már nem izgatja, mi megy Katarban

2014.12.03. 12:11

Néhány hónappal ezelőtt már a katari kormány is elismerte, hogy legalább ezer áldozata van a világbajnokság előkészületeinek, a vendégmunkások sok helyszínen embertelen körülmények között dolgoznak.

A FIFA-t is sok kritika érte, hogy miért nem tesznek valamit, Sepp Blatter elnök egy darabig sürgette is a reformokat a katariaknál, mostanra viszont feladhatta az ügyet. 

„Katarban francia, német, angol és más európai cégek dolgoznak, ők felelősek a munkásaikért is, nem a FIFA" - hárította el a felelősséget a FIFA-elnök, aki korábban Katarba még egy küldöttséget is delegált, hogy a helyiekkel tárgyaljon a munkások helyzetéről. Mindezt ráadásul Sri Lankában nyilatkozta a szövetség vezetője, az országból több ezer munkás ment Katarba, hogy a vb stadionjain dolgozzon. 

Az országban 1,6 millió vendégmunkás dolgozik, húszból mindössze egy a katari az építkezéseken, sok külföldi útlevelét egyből elveszi a munkáltató, hogy ne tudják elhagyni az országot. 

De nemcsak ebben a témában igyekszik rátolni a felelősséget, amikor a korrupciós jelentés nyilvánosságra hozataláról kérdezték, azt mondta, hogy azért az etikai bizottság felel, neki semmi joga kommentálni az ezzel kapcsolatos ügyeket. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!