Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Agyonverték a pályán a csapatkapitányt

2014.12.04. 12:04

Szörnyű történetről számolt be a TN argentin hírportál. Csütörtök hajnalban elhunyt a 33 éves Franco Antonio Nieto, a Tiro Federal nevű klub csapatkapitánya, aki egy súlyos incidens után került kórházba.

Az alacsonyabb osztályú, Chacarita Aimogasta–Tiro Federal bajnokin történt az eset. A vendégek már 3-1-re vezettek, és negyedórával a vége előtt annyi hazai játékost kellett kiállítani, hogy a bíró kénytelen volt véget vetni a meccsnek. A hazai huligánok ekkor özönlöttek a pályára, és rátámadtak a vendégjátékosokra is.

A szemtanúk szerint Nietót egy téglával dobták fejbe, eszméletet vesztve feküdt a füvön, de ott is tovább ütötték, rúgták. Nietót a kórházba szálították, de belehalt sérüléseibe.

A rendőrség beazonosította a támadókat, egy fiatalkorút, és két idősebb társát vádolják a gyilkossággal, mindhármukat letartoztatták. Az argentin szövetség javaslatára az Aimogasteña Football League-t felfüggesztették, a folytatásról később döntenek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?