Konrád
5 °C
17 °C

21 meccs után vége a páratlan Mourinho-szériának

2014.12.06. 16:59
A huszonkettedik meccsén először kapott ki idén a Chelsea. A Newcastle United 2-1-re verte meg a Premier League-ben José Mourinho csapatát.

A meccs előtt Alan Pardew azt mondta, hogy az utóbbi évek egyik legerősebbje a mostani Chelsea, de még így is képes lehet megverni őket csapatával. Mourinho is azt nyilatkozta, hogy képtelenség veretlenül nyerni bajnokságot. Az általában a védekezésre koncentráló portugál edző ki is fejtette, neki sem célja, hogy döntetlenekkel elnyújtsák a sorozatukat. Azt mondta, tíz döntetlennél sokkal többet ér öt győzelem és öt vereség, mert az előbbi tíz pontot ad, az utóbbival tizenötöt szerezhet, és így bajnokságot is lehet nyerni.

Az első félidőt gól nélkül hozták le a csapatok, a Chelsea-nek volt pár helyzete, de az utolsó passzokat elrontották. A második félidő elején, mint utólag kiderült nagyot húzott Pardew. Az 53. percben Pappis Demba Cissé állt be Cabella helyére. A csatár gyorsan bizonyított, az 57. percben már gólt is szerzett. A bal szélről belőtt labdát Cahill képtelen volt ellőni, csak megpattant a védőn. Cissé a legjobb időzítéssel érkezett kapu elé, és közelről nem hibázott.

A 78. percben már duplázott: a Newcastle a középpályán szerzett labdát, majd egy gyors kontrával a kapuig ment. Sissokót remekül ugratták ki, de önzetlenül az üresen érkező Cissének passzolt, aki könnyedén megszerezte második gólját.

Newcastle vs Chelsea 2-1

A Chelsea az utolsó negyedórára beszorította a Newcastle-t, majd a 81. percben, Taylor kiállítása után még több esélye lett a gólszerzésre. Szépítésre még futotta, Fabregas szabadrúgását Drogba fejelte az ötösről kapura, de egyenlíteni már nem tudtak, hiába hosszabbított a bíró hat percet.

A Chelsea a vereség ellenére is vezeti a bajnokságot a 15. fordulóban, ha a Manchester City nyer, akkor is lesz még három pont előnyük.