Árpád
-2 °C
4 °C

Kitiltotta a Real a Messit és a Barcát gyalázókat

2014.12.08. 11:26 Módosítva: 2014-12-08 11:28:09

Egy héttel azután, hogy a spanyol futballszövetség bejelentette, hogy egy futballszurkoló halála miatt két éven belül fel akarja számolni az ultramozgalmakat, a Real Madrid is lépett, kitiltotta tizenhét szurkolóját. Ők Messit, a Barcelonát és a katalánokat gyalázták a hétvégén. 

A drukkerek a Celta Vigo ellen 3-0-ra megnyert szombati bajnokin a Bernabéuban szidták a riválist, és a jelentés szerint Messit retardáltnak nevezték. Jutott néhány rigmus a spanyol szövetségnek és az Atlético Madrid elnökének is, aki nemrég azt mondta, gyilkosok is vannak a szurkolóik között. A spanyol szövetség új szabályai szerint ezek mind szigorú vétségek, úgyhogy a Realnál gyorsan léptek az ügyben, mielőtt még nagyobb baj lesz. 

A szövetség által elfogadott új szabályban leszögezték, minden olyan klub, amely támogatja vagy együttműködik ultráival, nagyon komoly szankciókra számíthat. A szurkolói rigmusokat a tévéfelvételek és a helyszínen dolgozó ellenőrök segítségével szűrték ki, majd a stadionba szerelt kamerákkal megtalálták a vétkeseket. 

Ők egyébként a nagyjából ezerfősre tehető hírhedt Ultras Surhoz köthetők, a radikális csoporttal már rengeteg gondja volt korábban a klubnak, múlt hónapban például egymással balhéztak. Most azt tervezik, hogy a kitiltott drukkerek helyére fiatal, jól viselkedő szurkolókat ültetnek majd. 

A kitiltottak nemcsak a stadionból, hanem az összes Real-létesítményből repültek, aztán majd kiderül, hogy ez néhány hónap múlva is így lesz-e. 

Egy korábbi kép az Ultras Surról
Egy korábbi kép az Ultras Surról

Vannak azért még gondok az alkalmazással, a Realnál ugyanis arra panaszkodtak, hogy nem kaptak pontos instrukciókat, pontosan milyen szurkolói megnyilvánulásokat kell szankcionálniuk. Azt tervezik, hogy hamarosan részletesen is tájékoztatják a drukkereket, milyen megnyilvánulásokat szankcionálnak.

A múlt héten az Atlético Madrid egy teljes szurkolói csoportot tiltott ki, mert részt vettek a halálos áldozattal járó összecsapásban, a tömegverekedés után egy Deportivo-drukker vesztette életét. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?