Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A vb-győztes Bebeto fiát hoznák a Ferencvároshoz?

2014.12.10. 16:46

Három fiatal futballistát nézett ki Brazíliában Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója. A Ferencváros tervei között ugyanis az szerepel, hogy Dél-Amerikából olyan, viszonylag olcsó és viszonylag fiatal játékosokat hoznak Budapestre, akiket majd jelentős haszonnal lehet továbbadni. 

Az egyelőre még nem részletezett tervek szerint Magyarország lehet Ausztria mellett majd a másik olyan ország, amelynek viszonylag biztosan működő bajnoksága lesz, és csapatai rendszeres EL és BL-szereplők lesznek. Legalábbis az elképzelések szintjén létezik egy ilyen terv, ami majd annyira vonzó lesz a dél-amerikaiaknak, hogy a nagy nyugati bajnokságokhoz használt dobbantóként ideálisabbat nem is találhatnak a magyar bajnokságnál. Igen, a magyarnál, mert időközben a környékbeli országok bajnokságai majd jól összeomlanak, de legalábbis teljesen kilátástalanokká válnak, kivéve az említett két országét, ráadásul a Ferencváros annyit fizet, mint egy holland középcsapat, állítja Orosz.

Hogy aztán az NB I.-et elárasztó dél-amerikaiak mennyivel járulnak hozzá az akadémistáink fejlődéséhez, az egyelőre rejtély, de ennyi felvezető után inkább lássuk, Orosz Pál és a Ferencváros kiket hozna első körben Magyarországra.

Orosz még a múlt hónapban járt Brazíliában, ahol a riói Fluminense-vel megállapodást is kötöttek. Erről a az Utánpótlássportnak beszélt, akiknek azt viszont nem árulta el, ki az a három, akiket Magyarországra hívnak, de a Csakfoci némi szűkítés után öt nevet talált, akikre illik Orosz jellemzése.

  • Mattheus (Flamengo): U20-as válogatott középpályás, a 94-es vb-győztes Bebeto fia, akinek születéséről a futballista az egész világot értesítette dajkáló gólörömével. Szeerintük 6-700 ezer euró lehet az ára.
  • Kenedy (Fluminense): 18 éves támadó, aki az U17-es és az U20-as válogatottban is játszott, tavaly generációjának egyik legjobbjaként említették. 600 ezer euró.
  • Cidinho (Botafogo): 21 éves, korábbi U21-es válogatott középpályás. 41 meccsen 6 gólja van a brazil élvonalban. 4-500 ezer euró.
  • Yuri Mamute (Botafogo): 19 éves csatár, a brazil U21-es válogatottban játszott. 350 ezer euró.
  • Robert (Fluminense): 18 éves, tavaly az U17-es brazil válogatott tagja volt, támadó középpályás.