Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Senki sem hitte el, mekkora gólt lőtt

2014.12.10. 12:08

Bár nem esett olyan sok gól a BL csoportkörének utolsó előtti játéknapján, hiszen a nyolc mérkőzésen csak 21 volt, akadt közöttük pár elég szép is.

Mint például az arsenalos Aaron Ramsey-é, aki a tavalyi remek szezonja után idén gyengén kezdte a szezont, ám az Isztambulban kapott 45 perc alatt talán újra magára talált. Ennyi idő elég volt ahhoz, hogy adjon egy gólpasszt Lukas Podolskinak, majd maga is lőjön két gólt, a második ráadásul akkora volt, hogy még saját csapattársai szája is tátva maradt.

Ez még a gólt szerző Ramseynek is feltűnt, aki miután visszanézte a gólját, azt írta twitteren, hogy valóban élete legszebbje, majd kiemelte Yaya Sanogo arckifejezését, amivel a gólra reagált.

Kié volt a legszebb?

  • 1015
    Ramsey
  • 285
    Podolski
  • 63
    Domínguez

„Kijött a tizenhatoson belülről a labda, én meg úgy gondoltam, miért ne lőném rá, és szerencsémre bement” – mondta a mérkőzés után a 23 éves walesi.

A gól után nem csak Sanogo képedt el, a másik térfél közepén álló kapus, Wojciech Szczesny is csak a fejét fogta.

Az Arsenal Lukas Podolski góljával szerzett vezetést a Galatasaray ellen, ha Ramsey később nem talál be, alighanem arról is sokat beszélnénk, ám így némiképp háttérbe szorult a német külsőzése, amiben talán az utóbbi időben történt mellőzése miatt minden frusztrációja benne volt.

Az Olympiakosz négy gólja között is volt egy, ami fölülmúlta a többit: Alejando Domínguezé. A görögöknek háromszor kellett megszerezni a vezetést a remekül küzdő Malmö ellen, az argentin csatár ebből a másodikat vállalta. A 63. percben, 1-1-nél vette át a labdát, amit Markus Halsti  fejelt ki, majd komolyabb igazítás nélkül, két védő között lőtte ki a hosszú sarkot.

Ezután még fel tudtak állni a svédek, a hajrában viszont behúzta a meccset az Olympiakosz, de így is csak az EL-ben folytathatják.