Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Mire elég 4 gól a BL-ben? Például csoportot nyerni

2014.12.10. 09:58

Négy gólt rúgni a Bajnokok Ligájában már bravúr, ha egy csapat mondjuk újoncként, vagy esélytelenként csinálja meg. Amikor néhány éve például a Debrecen bejutott a csoportkörbe, akkor öt gólt rúgott a hat találkozón, igaz, ebből mindet az olasz Fiorentinának. 

A Monaco viszont úgy szerzett összesen négy gólt a csoportkörben, hogy ezzel az első helyen végzett a csoportjában az idei kiírásban. Ehhez persze kellett az is, hogy az egyik leggyengébb csoportban szerepeljenek, a Bayer Leverkusent, a Zenitet és a Benficát előzték meg, összesen tizenegy pontot szereztek, négy góljukból pedig kettőt kedden szereztek, a Zenit elleni győztes meccsen. Emellett volt két 1-0-s győzelmük, két 0-0-val zárult meccsük és két olyan vereségük, ahol nem rúgtak gólt. 

A többi csoportgyőztes ennél azért jóval eredményesebb volt, még a PSG is berámolt kilencet, a Real Madrid tizenhatot, a Porto tizenötöt lőtt, a Borussia Dortmund tizennégynél állt meg. 

A Monaco mondjuk a bajnokságban sem rúgja olyan tempóban a golókat, mint tavaly Falcaóval, tizenhét meccsen huszonegyszer találtak be, a legtöbb gólt pedig a harminchárom éves Dimitar Berbatov szerezte, aki túl van már pályája csúcsán.

A Bajnokok Ligájában korábban már ennél kevesebb góllal is sikerült bejutni a legjobb tizenhatba. A 2002/03-as kíírásban az AS Roma három góllal ment be a nyolcaddöntőbe, négy évvel később a Villareal csinálta meg ugyanezt, ráadásul a spanyolok csoportot nyertek ennyivel a Benfica, a Lille és a Manchester United előtt.