István, Vajk
17 °C
34 °C

Henry bejelentette: Itt a vége

2014.12.16. 09:25

Thierry Henry négyévnyi amerikai levezetés után kedd hajnalban bejelentette, végleg befejezi a futballt, miután lejárt a szerződése a New York Red Bullsszal.

"Nagyszerű pályafutásom volt, szeretném megköszönni az eddigi klubjaim szurkolóinak és csapattársaimak, a Monaco, a Juventus, az Arsenal, az FC Barcelona a New York Red Bulls és természetesen a francia válogatott tette igazán különlegessé a karrieremet." 

- búcsúzott Henry, aki egy angol sportcsatorna szakértőjeként dolgozik tovább. Korábban az Arsenal edzője, Arsene Wenger nyilatkozta azt, nem elképzelhetetlen, hogy Henry egyszer visszatér a klubhoz, de már az edzői stáb tagjaként.

Nemrég Didier Deschamps francia szövetségi kapitány mondta, szeretnének rendezni egy búcsúmérkőzést Henry-nak, a nemzeti csapat legeredményesebb játékosának, aki 123-szor játszott a francia válogatottban, 51 gólt szerzett, világ- és Európa-bajnokságot nyert.

A 37 éves francia csatár a Monacóban kezdte, innen került a Juventushoz, majd ezután jött az Arsenal, ahol 174 bajnoki gólt szerzett, 2011-ben szobrot is kapott az Emirates Stadion előtt a csatár. A Barcelona 2007-ben szerezte meg, aztán 2010-től már az amerikai bajnokságban vezetett le, a New York Red Bulls történetének legeredményesebb játékosa lett.