Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ő a rettegett huligánnő, akit minden stadionból kitiltották Angliában

2014.12.17. 14:56

Az 51 éves Julie Phillips egyedülálló büntetést kapott, Anglia északkeleti részében még egyetlen nőre sem kellett olyan súlyos ítéletet kiszabni futballmeccsen elkövetett rendbontás miatt, mint rá.

A Middlesborough-szurkoló Phillipps azért nem járhat a következő három évben mérkőzésekre Angliában és Walesben, mert még 2013 decemberében egy angol bajnokin lapokat tépkedett ki a Koránból. De a BBC szerint nem ez volt az első balhéja. 

  • a Middlesborough-stadionból korábban már örökre kitiltották, többek között azért, mert rasszista megjegyzéseket tett egy biztonsági emberre
  • egy idegenbeli mérkőzésről hazafelé utazva részegen a rendőröket fenyegette, egy rivális szurkolói csoportnak is nekiment volna, hangosan szidta őket
Julie Phillips a bíróságon
Julie Phillips a bíróságon

A nő a korános esetet azzal magyarázta, hogy nem tudta, milyen könyvet tart a kezében, és csak konfettit akart csinálni, mert annyira örült. Amúgy sem tett rasszista megjegyzést korábban senkire - legalábbis ezt állította a bíróságon.

Sok eredménye a védekezésének nem volt, mert a bíróság szerint Phillipset egyáltalán nem érdekelte, hogy mit csinált, úgyhogy kiszabták rá a súlyos büntetést. 

A negyvenegy éve Middlesborough-szurkoló nő eddig a middlesborough-i tanácsnál dolgozott, a történtek miatt menesztették.