Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Ő a rettegett huligánnő, akit minden stadionból kitiltották Angliában

2014.12.17. 14:56

Az 51 éves Julie Phillips egyedülálló büntetést kapott, Anglia északkeleti részében még egyetlen nőre sem kellett olyan súlyos ítéletet kiszabni futballmeccsen elkövetett rendbontás miatt, mint rá.

A Middlesborough-szurkoló Phillipps azért nem járhat a következő három évben mérkőzésekre Angliában és Walesben, mert még 2013 decemberében egy angol bajnokin lapokat tépkedett ki a Koránból. De a BBC szerint nem ez volt az első balhéja. 

  • a Middlesborough-stadionból korábban már örökre kitiltották, többek között azért, mert rasszista megjegyzéseket tett egy biztonsági emberre
  • egy idegenbeli mérkőzésről hazafelé utazva részegen a rendőröket fenyegette, egy rivális szurkolói csoportnak is nekiment volna, hangosan szidta őket
Julie Phillips a bíróságon
Julie Phillips a bíróságon

A nő a korános esetet azzal magyarázta, hogy nem tudta, milyen könyvet tart a kezében, és csak konfettit akart csinálni, mert annyira örült. Amúgy sem tett rasszista megjegyzést korábban senkire - legalábbis ezt állította a bíróságon.

Sok eredménye a védekezésének nem volt, mert a bíróság szerint Phillipset egyáltalán nem érdekelte, hogy mit csinált, úgyhogy kiszabták rá a súlyos büntetést. 

A negyvenegy éve Middlesborough-szurkoló nő eddig a middlesborough-i tanácsnál dolgozott, a történtek miatt menesztették. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!