Szilvia
5 °C
16 °C

Fabregasék sürgették a balfék önkénteseket

2014.12.17. 16:14

Magatehetetlenül terült el a kedd esti Derby-Chelsea (1-3) Angol Ligakupa-negyeddöntő első félidejének végén Kurt Zouma, a londoniak 20 éves védője, miután ütközött egy beadásnál saját kapusával, Petr Cechhel.

A chelsea-sek azonnal orvosért kiáltottak, Eva Carneiro doktornő érkezett is, elsősegélyben részesítette a félájult Zoumát, stabil oldalfekvésbe tették. Cech elmondta, Carneiro háromszor szólt ki rádión, hogy küldjék be a hordágyat, mert Zoumával nagy a baj, de az eszköz csak nem akart megérkezni.

Végül nagy nehezen elindultak a derby-i önkéntesek, de olyan lassan, mintha minden rendben lenne. Ekkor már vagy öt perce nem kapott további segítséget Zouma, és Cesc Fabregas, valamint Cesar Azpilicueta a Chelsea-ből a hordágyvivőkhöz ment, hogy sürgesse őket. Mindketten megfogták a hordágyat, és húzták, ahogy tudták. Zouma nagy nehezen rá is került került, levitték, lecserélték, a félidő mintegy 10 perc csúszással ért véget.

Cech aztán elmesélte, Zouma a meccs végére sokkal jobban lett, ott volt velük az öltözőben, és Mourinho úgy gondolja, a következő meccsen játszhat is.

Az ismétlések alapján Zoumának egy foga eshetett ki az ütközésnél, ezt mutogatták a pályán Drogbáék is, ám ezt később senki nem erősítette meg.

A kapus szerint az ő fejvédőjének köszönheti Zouma, hogy nem lett nagyobb baja, mert a protektor elnyelte a kontakt erejének nagy részét. Cechnek 2006 októberében betört a koponyája, amikor egy ellenfél fejen térdelte, azóta viseli a fejvédőt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?