Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A rubelválság miatt távozhat Dzsudzsák a Dinamóból

2014.12.20. 10:48

A holland voetbalzone.nl értesülése szerint kiárusítás jöhet az orosz Dinamo Moszkva csapatánál, amely egyre nehezebben tudja előteremteni euróban a legjobbjai fizetését. Ráadásul a holland lap információit erősítik a Dinamo klubigazgatójának, Guram Adzsojevnek a szavai, aki azt mondta a Szojetszkij Sportnak, hogy két játékosuk biztosan távozik, az egyik Douglas lehet, míg Dzsudzsák iránt Angliából érdeklődnek.

Adzsojev a rubel árfolyamzuhanása mellett azt is említette, hogy 2018-as, hazai rendezésű vb-re készülő oroszok fokozatosan korlátoznák a külföldi játékosok számát a ligában, ezért megválnának a légiósoktól.

A Dinamónál jelenleg 12 ilyen játékos van, többnyire ők adják a klub legjobban keresőit. Kevin Kurányi például évi 5,7 millió eurót keres, de a nyáron igazolt Mathieu Valbuena (3,4 millió), Christopher Samba (3,3), Christopher Noboa (2,7), vagy éppen a 2,5 milliót kereső Dzsudzsák is komoly anyagi terhet jelent a csapatnak.

A rubel árfolyama az év eleje óta csaknem 40 százalékot esett részben a nyersolaj árának csökkenése és az ukrajnai válság miatt bevezetett szankciók miatt.