Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

A rubelválság miatt távozhat Dzsudzsák a Dinamóból

2014.12.20. 10:48

A holland voetbalzone.nl értesülése szerint kiárusítás jöhet az orosz Dinamo Moszkva csapatánál, amely egyre nehezebben tudja előteremteni euróban a legjobbjai fizetését. Ráadásul a holland lap információit erősítik a Dinamo klubigazgatójának, Guram Adzsojevnek a szavai, aki azt mondta a Szojetszkij Sportnak, hogy két játékosuk biztosan távozik, az egyik Douglas lehet, míg Dzsudzsák iránt Angliából érdeklődnek.

Adzsojev a rubel árfolyamzuhanása mellett azt is említette, hogy 2018-as, hazai rendezésű vb-re készülő oroszok fokozatosan korlátoznák a külföldi játékosok számát a ligában, ezért megválnának a légiósoktól.

A Dinamónál jelenleg 12 ilyen játékos van, többnyire ők adják a klub legjobban keresőit. Kevin Kurányi például évi 5,7 millió eurót keres, de a nyáron igazolt Mathieu Valbuena (3,4 millió), Christopher Samba (3,3), Christopher Noboa (2,7), vagy éppen a 2,5 milliót kereső Dzsudzsák is komoly anyagi terhet jelent a csapatnak.

A rubel árfolyama az év eleje óta csaknem 40 százalékot esett részben a nyersolaj árának csökkenése és az ukrajnai válság miatt bevezetett szankciók miatt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!