Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kísérőgyerekekből is pénzt csinálnak az angol klubok

2014.12.20. 09:07

Az angol Guardian kiderítette, hogy a Premier League-ben szereplő klubok több mint fele komoly pénzeket akaszt le a játékosokat pályára kísérő gyerekek szerepeltetéséből. 

Míg a nagy kluboknál, például a Manchester Unitednél, a Chelsea-nél és az Arsenalnak a családoknak semmit nem kell fizetniük azért, hogy gyerekük kisétál a pályára a kezdőjátékosokkal, addig Queens Park Rangers és Swansea City 450 font plusz áfáért kínál ilyen csomagot a gyerekeknek, a West Hamnél 350-600 font között mozog az összeg, attól függ, ki az ellenfél. 

Általában csomagokat kínálnak a családoknak, a gyerekek a szereplés mellett teljes felszerelést is kapnak (ennek értéke nagyjából 65 font), a családtagoknak meccsjegy jár, mégis most óriási a felháborodás Angliában. Az ügyben még Clive Efford sportminiszter is megszólalt, szerinte nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy a kluboknak rengeteg bevételük van a tévés pénzekből, mégis kizárják a kevésbé tehetős családokat, mert nekik biztosan nem lesz pénzük ilyesmire.

Az érintett klubok viszont azzal védekeznek, hogy értékes csomagokat kínálnak szurkolóiknak, ráadásul a várólista nagyon hosszú, úgyhogy van igény a drukkerek részéről az ilyesmire, még pénzért is. Az se különösebben olcsó, ha valaki szeretné kivinni a meccsre tizenhat éven aluli gyerekét, legalább 250 dollárba kerül az ilyen bérlet.