Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

A kísérőgyerekekből is pénzt csinálnak az angol klubok

2014.12.20. 09:07

Az angol Guardian kiderítette, hogy a Premier League-ben szereplő klubok több mint fele komoly pénzeket akaszt le a játékosokat pályára kísérő gyerekek szerepeltetéséből. 

Míg a nagy kluboknál, például a Manchester Unitednél, a Chelsea-nél és az Arsenalnak a családoknak semmit nem kell fizetniük azért, hogy gyerekük kisétál a pályára a kezdőjátékosokkal, addig Queens Park Rangers és Swansea City 450 font plusz áfáért kínál ilyen csomagot a gyerekeknek, a West Hamnél 350-600 font között mozog az összeg, attól függ, ki az ellenfél. 

Általában csomagokat kínálnak a családoknak, a gyerekek a szereplés mellett teljes felszerelést is kapnak (ennek értéke nagyjából 65 font), a családtagoknak meccsjegy jár, mégis most óriási a felháborodás Angliában. Az ügyben még Clive Efford sportminiszter is megszólalt, szerinte nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy a kluboknak rengeteg bevételük van a tévés pénzekből, mégis kizárják a kevésbé tehetős családokat, mert nekik biztosan nem lesz pénzük ilyesmire.

Az érintett klubok viszont azzal védekeznek, hogy értékes csomagokat kínálnak szurkolóiknak, ráadásul a várólista nagyon hosszú, úgyhogy van igény a drukkerek részéről az ilyesmire, még pénzért is. Az se különösebben olcsó, ha valaki szeretné kivinni a meccsre tizenhat éven aluli gyerekét, legalább 250 dollárba kerül az ilyen bérlet. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!