Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Suárez harapással ünnepelte első barcás bajnoki gólját

2014.12.20. 18:25

A várakozásoknak megfelelően kiütötte a Barcelona a kiesőhelyen álló Córdobát a spanyol bajnokságban, hiszen 5-0-ra nyertek, ezzel pedig egy pontra megközelítették a klub-világbajnokság miatt a fordulót később pótló Real Madridot.

A Barcelona már a második percben megkezdte a gólgyártást, a remek meccset hozó Pedro kapott jó labdát Ivan Rakitictől, majd a második félidő elején már előkészítőként jeleskedett - akkor pont a nyáron igazolt Luis Suáreznek adott gólpasszt. Az uruguayinak ez volt az első gólja a Barcával a bajnokságban, alaposan meg is ünnepelte - a gólpasszt adó Pedróhoz szaladt, és a nyakába borult, játékosan harapó mozdulatot téve a társa felé.

Sokáig úgy nézett ki, hogy a Córdoba megússza nagy verés nélkül, de a hajrára elfogyott az erejük. Előbb Xavi ívelt be egy szabadrúgást pontosan Piqué fejére, majd az utolsó 10 percben Messi rúgott egy duplát, beállítva az 5-0-s végeredményt. A második góljánál egészen kivételes módon tette maga elé a kicsit mögé érkező labdát, majd kíméletlenül kilőtte a rövid sarkot.

A Barcelona megtartotta a második helyét, a Córdoba pedig továbbra is utolsó előtti.

A spanyol bajnokság szombati eredményei

Barcelona-Córdoba 5-0
Levante-Real Sociedad 1-1
Eibar-Valencia 0-1
Rayo Vallecano-Espanyol 1-3