Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

93. perces potyagól mentette meg a Dortmundot a szégyentől

2014.12.21. 20:08

Szombaton a Dortmund 2-1-es vereséget szenvedett a Werder Brementől, ezzel a kieső zónában maradt, és már csak az maradt kérdés, hogy az utolsó vagy az utolsó előtti helyről folytatja-e tavasszal. Ez a Freiburg–Hannover-meccs végeredményén múlt.

A Freiburg volt a forduló előtt az utolsó, de egy győzelemmel vagy sokgólos döntetlennel volt esélye Jürgen Klopp csapata elé kerülni. Sokáig minden jól is ment, a Freiburg a 45. percben vezetést szerzett, majd a 81. percben már 2-0-ra ment.

A Hannover azonban fel tudott állni, a 83. percben szépített, majd a 93.-ban Joselu góljával egyenlíteni tudott. A gólt a Freiburg kapusa, Bürki készítette elő, felszabadítási kísérlete éppen a 16-osnál álló ellenfeléhez ment, Joselu pedig a kint lévő és társával ütköző kapus mellett könnyen eltette.

A Freiburg így maradt a Bundesliga 18. helyén, 15 pontot gyűjtött, ahogy a Dortmund is, és még a gólkülönbségük is ugyanannyi, 8-8. A Dortmund azonban több gólt szerzett, 18-at, a Freiburgnak csak 17-et sikerült.