Judit
2 °C
7 °C

Csodát tett a szabadrúgásspray a Bundesligában

2014.12.22. 11:16

A Stern.de december közepén lehozott statisztikája alapján a Bundesliga első hét fordulójában, amikor még nem használták az eltűnő spray-t a szabadrúgásoknál, csak hat gól született közvetlenül, az azt követő nyolcban viszont már tizennégy ilyen gól volt. Ha frissítjük a statisztikát az azóta eltelt két meccsnappal, akkor pedig már 17-re nő ez a szám.

Már ez is komoly növekedést jelent, de ha az idényből eltelt mind a 17 fordulót nézzük, akkor is hasonló számot kapunk. Az első hét meccsnap gólaránya 0,85 szabadrúgásgól/forduló volt, azóta viszont ez a mutató 1,7-re, vagyis pontosan a duplájára nőtt. A legtöbb szabadrúgásgólt egyébként a nyolcadik, a tizenharmadik és a tizenötödik fordulóban szerezték, mindegyikben hármat.

A szezonban már három szabadrúgásgólnál járó leverkuseni Hakan Calhanoglu szerint túl nagy összefüggés nincs a kettő között, de tény, hogy rengeteget segít az új megoldás abban, hogy megmaradjon a 9 méter a labda és a sorfal között. „Régebben folyamatosan közelebb lopóztak a játékosok, de most nem merik átlépni a látható vonalat” – mondta.

Már pedig, ha valaki, ő tudja, miről beszél.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?