Csodát tett a szabadrúgásspray a Bundesligában

2014.12.22. 11:16

A Stern.de december közepén lehozott statisztikája alapján a Bundesliga első hét fordulójában, amikor még nem használták az eltűnő spray-t a szabadrúgásoknál, csak hat gól született közvetlenül, az azt követő nyolcban viszont már tizennégy ilyen gól volt. Ha frissítjük a statisztikát az azóta eltelt két meccsnappal, akkor pedig már 17-re nő ez a szám.

Már ez is komoly növekedést jelent, de ha az idényből eltelt mind a 17 fordulót nézzük, akkor is hasonló számot kapunk. Az első hét meccsnap gólaránya 0,85 szabadrúgásgól/forduló volt, azóta viszont ez a mutató 1,7-re, vagyis pontosan a duplájára nőtt. A legtöbb szabadrúgásgólt egyébként a nyolcadik, a tizenharmadik és a tizenötödik fordulóban szerezték, mindegyikben hármat.

A szezonban már három szabadrúgásgólnál járó leverkuseni Hakan Calhanoglu szerint túl nagy összefüggés nincs a kettő között, de tény, hogy rengeteget segít az új megoldás abban, hogy megmaradjon a 9 méter a labda és a sorfal között. „Régebben folyamatosan közelebb lopóztak a játékosok, de most nem merik átlépni a látható vonalat” – mondta.

Már pedig, ha valaki, ő tudja, miről beszél.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla